Društvo

Organizacija “UREĐENJE NASELJA BRZI BROD” rešava probleme meštana ovog naselja

Građani naselja Brzi Brod koje prepoznajemo pod nazivom Društvena organizacija “Uređenje naselja Brzi Bod” zahvaljujući inicijativama koje su pokrenuli doprinili su kako lepšem izgledu naselja tako i stvaranju uslova za kvalitetniji život svojih komšija. Kako bi realizovali svoje ideje, predloge i planove oni su ostvarili odličnu saradnju sa Gradom ali i sa Gradskom opštinom Medijana na čijoj teritoriji se naselje nalazi.

Prema njihovim rečima, na njihovu inicijativu, ali uz pomoć Grada Niša neselje će uskoro dobiti novi vrtić kapaciteta 100 do 150 mališana, počelo je uređenje parka koji će jednog dana pripasti osnovnoj školi u naselju, uskoro će početi da se gradi i nova ambulanta, a asfaltiran je dobar broj ulica u naselju za koje su rešeni imovinski odnosi.

“Na našu inicijativu naselje će uskoro dobiti novi vrtić što će posebno obradovati mlade bračne parove. Brzi Brod je naselje koje se brzo širi i raste broj dece što je dobro. I proteklih godina smo se obraćali Gradu sa zahtevom da dobijemo vrtić a sada nam je to i ispunjeno”, kažu građani koji se bore za sređivanje naselja Brzi Brod.

Osim što su zahtevali da dobiju vrtić građani ovog naselja su bili uključeni i u ceo proces njegove izgradnje i svojim sugestijama uticali na njegov konačan izgled. Vrtić se nalazi na mestu nekadašnje stare osnovne škole u neposrednoj blizini nove školske zgrade.

“Isti je slučaj i sa ambulantom čija će izgradnja uskoro početi. Stara zgrada ima samo dve prostorije a naselje ima već oko 10 do 20.000 stanovnika. To je samo bio još jedan od razloga da naselje dobije novu ambulantu, a zahvaljujući našoj inicijativi i Gradu koji nam je izašo u susret to će se i dogoditi”, kažu naši sagovornici.

Dodaju da saradnja sa lokalnom samoupravom, kada se radi o inicijativama koje su oni pokrenuli, tu ne prestaje. Naselje je tokom ove godine dobilo više asfaltiranih ulica što je do sada bio problem. Asfaltom će biti pokrivene i ostale ulice ali pod uslovom da se, kada su one u pitanju, reši imovinski odnos. Prema njihovim rečima, Grad radi i na adaptaciji balon sale kako bi đaci mogli nesmetano da imaju časove fizičkog vaspitanja, a koja trenutno nema upotrebnu dozvolu.

“Sve su to inicijative građana”, dodaju sagovornici.

Nije izostala ni saradnja sa javno-komunalnim preduzećima, pre svega sa JKP “Mediana” i JKP “Parking servis”.

“Sa GO „Mediana“ sarađujemo godinama unazad. Opština pomaže da uredimo parkove, pešačke staze, sportske terene, dečiji mobilijar”, objašnjavaju građani Brzog Broda.

Zahvaljući građanskoj inicijativi i spremnosti Grada Niša i GO Medijana da im izađu u susret mnoge od njihovih inicijativa su se našle u planovima za izgradnju u godini koja polako izmiče, ali i u planovima za narednu godinu. Ono čime se Brzobrođani ponose, a posebno članovi Društvene organizacije “Uređenje naselja Brzi Brod” su tri parka koja su izgrađena.

 “Tamo gde su nekada bile deponije prepune svakojakog otpada sada se nalaze travnate površine sa mobilijarom, sportski tereni, zasadi zelenila. To su bile naše inicijative a Grad i Opština su nam pomogli da one postanu naša stvarnost”, kažu građani iz Društvene organizacije “Uređenje naselja Brzi Brod”.

ORGANIZACIJA “UREĐENJE NASELJA BRZI BROD”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com