Društvo

Organizacija „Čepom do osmeha“ izmamila osmeh učenicima specijalne škole „Bubanj“

Organizacija „Čepom do osmeha“ još jednom je donela osmehe u Niš. Ovog puta mališanima Specijalne škole “Bubanj”. Za bolji rad u školi, praćenje nastave i uspešnije pamćenje lekcija učenicima Danilu Cvetkoviću i Jani Mitić uručena su  dva laptopa sa specijalnim programom koji je namenjen deci sa smetnjama u razvoju, a ovo je treće i četvrto pomoaglo koje se uručuje učenicima ove škole. Uručenju pomagala je prisustvovala  Mina Anastasov, dete kome je ovo udruženje  pre tri godine uručilo električni tricikal i to je bilo prvo pomagalo u Nišu i  predsednica niškog Udruženja studenata sa hendikepom Jasmina Barać Perović.

“Školi, odnosno njenim učenicima, smo uručili dva specijalna laptop računara koja su obezbeđena uz podršku platne institucije PaySpot, drugarima Danilu i Jani u Nišu. Zahvaljujemo se direktoru škole, Goranu Maloviću, koji nas je ugostio i poklonio fotografije koje su deca lično oslikala na platu. Zahvalnost dzgujemo i zameniku gradonačelnika Milošu Banđuru, na pozitivnim rečima podrške kome smo uručili našu sliku mozaika sa manifestacije Čepom u svet kao zahvalnost na dosadašnju nesebičnu podršku”, kaže Tanja Petković iz organizacije Čepom do osmeha.

Prema rečima direktora škole Gorana Malovića ova pomagala u mnogome olakšavaju rad sa decom. Poseban program koji postoji omogućavaju deci sa autizmom da bolje komuniciraju, da se igraju ali i da uče.

„Trudimo se da pomognemo gde god je to moguće i pozivamo sve roditelje da konkurišu za pomagala. Konkurs se objavljuje svake godine. Do sada su svi koji su konkurisali dobili pomagala koja su im bila potrebna“, kaže  Vanja Petković, predsednica udruženja „Čepom do osmeha“. “Ovako dobri razultati su mogući samo uz  pomoć svih građana Srbije, svakog pojedinca, institucije ili ustanove koje podržavaju našu akciju kako bi ona uspela”.

Udruženje „Čepom do osmeha“ širom Srbije sakuplja plastične čepove i prikupljenim novcem kupuje pomagala za decu sa smetnjama u razvoju.

Dušica Cvetković, mama Danila kome je uručen laptop  zahvalila se na donaciji svima koji sun a bilo koji način doprineli da Danilo bude srećan onoliko koliko je to bio u onom trenutku kada mu je poklon dat.

Veliku zaslugu što su ova pomagala stigla u Niš imaju koordinatori Jelena Mitić Trajković iz Niša i Dragan Antića iz Aleksinca , ljudi koji održavaju ovu akciju u ovom kraju  zemlje.

Prema rečima direktora Gorana Malovića  prioritet Specijalne škole Bubanja je opremanje kabineta za slepu i slabovidu decu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com