Hronika

Optuženi za svirepo ubistvo Nišlijke: Policija podmetnula dokaze

Igor Usainović (34) zvani “Kung fu” iz sela Rečica kod Žitorađe iako koji se tereti da je 13. decembra 2015. godine na svirep način ubio Ružicu Talević (83) u njenom stanu u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu, negirao je krivicu tvrdeći da mu je policija podmetnula njegove otiske prstiju koji su pronađeni na cipelarniku u stanu ubijene.

Usainović je u završnoj reči u ponovljenom postupku koji je vođen nakon što je Apelacioni sud u Nišu ukinuo prvostepenu presudu Usainoviću na 30 godina zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, negirao krivično delo, navodeći da mnoge činjenice koje su u optužnici navedene protiv njega, nisu tačne niti realne.

„Otisak koji je nađen na cipelarniku je podmetnula policija, oni su imali moje otiske jer sam i ranije osuđivan. Takođe nije veštačena pedala bas gitare. Da sam zaista dirao ostale stvari po kući valjda bi ostavio još otisaka. A i kako je moguće da je Ružicin sin spavao i da ništa nije čuo, pa da se događalo ubistvo, valjda bi se probudio zbog buke. A nije realno ni da neko zvoni od vrata do vrata ako već ima nameru da počini ubistvo, nelogično je takvo njegovo ponašanje“, rekao je pred porotom u Nišu Usainović.
Kako je utvrđeno tokom suđenja i istrage, Usainović je 13. decembra 2015. godine dana pratio staricu od parka do njene zgrade, a potom se u popodnevnim satima raspitivao u kom stanu ona živi , da bi joj posle 18 sati zazvonio na vrata i nakon toga je na silu ugurao u stan.

On je nesrećnu staricu ugurao u trpezariju gde ju je oborio na pod i počeo da je davi stolnjakom oko vrata, a onda pedalom od bas gitare zadao više udaraca u glavu nanevši joj teške telesne povrede opasne po život. Starica je zadobila brojne povrede glave sa usitnjavanjem kostiju lica, krvarenje i povrede mozga da bi na kraju preminula udišući sopstvenu krv koja joj se slivala sa lica i iz glave.

Pošto je ubio nesrećnu ženu, Usainović je uzeo novac iz njenog novčanika, narukvicu sa njene ruke koja je vredela 1.000 evra i jedan zlatni prsten a potom pobegao iz stana.
Kako je objasnila zamenica VJT Dragana Pešić, on se nakon zločina javio policiji u Nišu da bi obezbedio sebi lažni alibi jer je imao obavezu da se po rešenju sudije za prethodni postupak javlja policiji svakog 1. i 15. u mesecu. Nakon toga je ušao u autobus Niš-Požarevac, ali ga je policija uhapsila na autobuskoj stanici u Aleksincu.

„U sadržaju nađenom ispod nokta ubijene žene utvrđen je DNK Usainovića, a na njegovom licu ogrebotina. Na cipelarniku u stanu nađen je otisak njegovog prsta, komšije iz zgrade u kojoj je živela Ružica, posvedočili su da su toga dana videli u zgradi Usainovića. Ovim i drugim dokazima je utvrđeno da je Usainović počinio krivično delo i da su ispunjeni uslovi da bude osuđen za Teško ubistvo iz koristoljublja“, rekala je Pešićeva.
Robijao 12 godina

Reč je o višestrukom povratniku koji je u zatvoru do sada proveo više od 12 godina zatvora zbog krađa, teških krađa i razbojništava počinjenih u Niš, Beogradu, Jagodini i Bosni i Hercegovini.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com