Društvo

Opština pomogla Jovanu da lakše savlada prepreke

Zahvaljujući Gradskoj opštini Crveni Krst mladi Jovan Pejčić koji koristi kolica sada lakše može da izađe iz zgrade u kojoj živi u naselju Stevan Sinđelić, a rukohvati koji su postavljeni, takođe zahvaljujući ovoj opštini, olakšaće mu izlazak na ulicu.

Na ovaj način Gradska opština Crveni Krst je ispunila želju mladom Jovanu da postane samostalniji, a to će u mnogome rasteretiti i porodicu Pejčić. Jovanov otac Goran kaže da su se za pomoć opštini obratili samo pre mesec dana, a evo sada je njihov zahtev ispunjen.

„Prezadovoljni smo i zahvalni Gradskoj opštini Crveni Krst što su ovako brzo reagovali i našem Jovanu omogućili da kvalitetnije živi“, kaže Jovanov otac Goran. „Jovanu će ove rampe i rukohvati mnogo značiti, a svakako i nama. Na ovaj način će moći lakše da uđe ali i da izađe iz zgrade i dođe do ulice kako i mogao da se prošeta ili negde da ode. Do sada je to bilo nemoguće i neko od nas je uvek morao da se nađe pored njega i da mu pomože da savlada prepeke koje su se nalaze pred njim. Ja sam u tome uspevao lakše, ali je njegovoj majci bilo teže“, kaže Goran Pejčić. „Za njega je najveći problem stepenište i one predstavljaju najveći rizik od pada. Jovan može da hoda, ali mora i da se pridržava pa su nam gelenderi u tom slučaju bili neophodni“.

On dodaje da ovo nije njihova prva saradnja sa Gradskom opštinom Crveni Krst i da su im nadležni iz ove opštine i do sada više puta izlazili u susret, posebno kada se radilo o Jovanovom prevozu do škole.

„Pomogli smo porodici Pelčić na obostrano zadovoljstvo“, kaže profesor dr Miroslav Milutinović, predsednik Gradske opštine Crveni Krst. „Napravili smo i gelendere i rampe koje se nalaze i na prvom i na drugom ulazu zgrade u kojoj ova porodica živi za šta smo izdvojili 70.000 dinara. Na taj način Jovan može lakše da ulazi i da izlazi. Gradska opština Crveni Krst nastaviće i nadalje da pomaže na ovaj način kako bi smo olakšali život i učinili ga kvalitenijim osobama sa invaliditetom“.

Veće Gradske opštine Crveni Krst je već donelo odluku o izdvajanju još 250.000 dinara za realizaciju sličnog projekata ali u ambulanti koja se nalazi u Duvanskoj industriji.

„Tu će biti napravljena, takođe, rampa. Trenutno očekujemo izradu dokumentaciju. Na ovaj način ovu zdravtsvenu ustanovu učinićemo dostupnu svim našim građanima sa invaliditetom koji i inače češće odlaze kod lekara“, dodaje Milutinović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com