Društvo

OPŠTINA PANTELEJ : Renovirano 15 tezgi na Durlanskoj pijaci za posebne namene

Aktivnosti na preuređenju prostora Durlanske pijace, koje je nedavno pokrenula Gradska opština Pantelej u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem Tržnica, privedene su završnoj fazi postavljanjem obnovljenih opštinskih tezgi na slobodnom prostoru duž Knjaževačke ulice.

Trenutno je postavljeno petnaest tezgi sa izložbeno-prodajnom namenom za cvećarsku i zanatsku proizvodnju, a preostale, u nešto većem broju, biće ustupljene udruženjima građana koja se bave negovanjem starih zanata, proizvodima domaće radinosti i očuvanjem vrednosti tradicionalne kulture ovog kraja.

Foto: V.P.

„Renovirali smo 15 tezgi od postojećih 35. Moja je zamisao da ove tezge ovde ostanu trajno i da ih ustupimo bez nadoknade udruženjima koja se bave zanatskom proizvodnjom“, ističe Nataša Stanković, predsednica Gradske opštine Pantelej.

Po njenim rečima, u planu je i da gradski turistički autobus prolazi ovde kako bi turisti mogli da kupe autentične proizvode.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. To je parking prostor gde postavljate tezge. Nije predvidjeno za tezge ali ste zauzeli da bi sto vise trznica uzimala novac. Zato pauk nosi sve sto stigne jer gradjani nemaju gde da se parkiraju. Sram vas bilo..

  2. Reklamirate se k’o da ste aerodrom otvorili a na da ste postavili 15 tezgi? Gde će parkirati ljudi svoja auta koji dolaze na pijacu? Dali ćete posle 50 godina preduzeti nešto po pitanju asvaltiranja Radanske, Zaječarske i ostalih neasvaltiranih ulica?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com