Politika

Opština Palilula dobila dva nova Plana generalne regulacije

Odbornici Skupštine grada Niša usvojili su na poslednjem zasedanju dva plana koja se tiču opštine Palilula. Usvojen je predlog prvih izmena i dopuna Plana generalne regulacije područja gradske opštine Palilula (Treća faza) i Plan generalne regulacije gradske opštine Palilula (Četvrta faza Jugoistok).

Izmene i dopune Plana generalne regulacije područja gradske opštine Palilula obuhvataju područje od oko 80 hektara i katastarske parcele u okviru Katastarske opštine Popovac, Novo Selo, Čokot, Donje Međurovo i Pasi Poljana.

Za stanovnike tog dela Niša jedna od najzanimljivijih izmena tiče se pijace. Izmenama plana predviđeno je ukidanje postojeće pijace u centru naselja 9. maj i izgradnja nove savremene pijace u severozapadnom delu naselja.

Plan generalne regulacije gradske opštine Palilula (Četvrta faza Jugoistok) obuhvata područje od 509 hektara. Područje Plana se nalazi u krajnjem južnom delu građevinskog područja Grada Niša i sastoji se od dve nezavisne celine – celine Markovo kale i celine Gabrovac.

Kako je rečeno, cilj izrade i donošenja ovog plana je utvrđivanje namena površina, granica površina za javne namene, trasa i kapaciteta za saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu i uslova za uređenje prostora i izgradnju objekata, kao i definisanje načina realizacije planiranih sadržaja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com