Merošina

Opština Merošina daje bez naknade zemljište školama i fakultetima

Opština Merošina raspisala je javni poziv kojim obaveštava obrazovne ustanove, škole, stručne poljoprivredne službe i socijalne ustanove da im tokom 2024. godine može dati na korišćenje bez plaćanja naknade zemljište u državnoj svojini koje se nalazi na području te opštine.

Obrazovne ustanove koje se javne na javni poziv mogu dobiti najviše do 100 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta. Istim javnim pozivom se obaveštavaju visokoobrazovne ustanove, odnosno fakulteti i naučni instituti čiji je osnivač država i ustanove za izvršenje krivičnih sankcija da bez naknade mogu dobiti na korišćenje do 1.000 hektara.

Pravo da bez naknade dobiju državno zemljište imaju pravna lica u državnoj svojini koja su registrovana za poslove u oblasti šumarstva i koja bi dobijeno zemljište iskoristia za pošumljavanje. Sve zainteresoavne obrazovne ustanove i preduzeća treba da do 31. oktobra dostave dokumentaciju predviđenu javnim pozivom.

Detalji javnog poziva objavljeni su u Službenom listu grada Niša, broj 75.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com