Društvo

Opština Medijana ugostila žene specifičnih zanimanja

Povodom 8. marta, Medjunarodnog dana žena Gradska opština Medijana organizovala je danas prijem žene koje se bave specifičnih zanimanjima.

Gošće opštine Medijana bila su majka sedmoro dece Jasmina Veljković, načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski, pripadnica odreda žandarmerija Lidija Stojadinović, vozač autobusa Ivana Stojičić, Operater za bespilotne letelice Suzana Kocić, otpravnik vozova Jelena Tanasković i oficir odeljenja policije Dijana Stojković. Majka sedmoro dece Jasmina Veljković kazala je ovom prilikom da joj pažnja i poziv opštine Medijana puno znače. „To znači da neko ceni ono što sam uradila. Čuvanje sedam deteta zahtevno je kao i uvek. Ne verujem da je mnogo komplikovanije nego kad imate dva ili tri deteta, samo imati mnogo više domaćih zadataka i običnih dnevnih dužnosti“, rekla je Veljković. Ona je kazala da je rodila decu zato što je želela veliku porodicu, a da o svojoj veličini nikada nije razmišljala. Veljović je kazala da bi najbolje bilo, s obzirom da i suprug i ona ne rade, kada bi imali stalni posao.

Vozač autobusa u „Niš-ekspresu“ Ivana Stojičić kazala je da već osam godina vozi autobus.

„U Nišu autobus vozimo nas tri koleginice. Bilo nas je jedno vreme osam žena, ali su se ostale „razbežale“. Kada ste žensko sve vam je teže u muškom svetu. Pažnja znači, znači da neko vidi gde se žene nalaze i koliko se bore za sebe“, rekla je Stojičić. Oficir odeljenja policije Policijske uprave u Nišu Dijana Stojković rekla je da je policijski posao odgovoran i dinamičan i nikada ne znate kako će se dan završiti, ali za onoga ko voli taj posao nema nikakvih problema. „Kolege su uglavnom zaštitnički nastrojene i imaju dosta razumevanja, ali kada smo na terenu onda smo svi jednaki“, izjavila je Stojković.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić rekao je ovom prilikom da ta opština „baštini dobre navike“ i sa tom praksom nastavlja i dalje. „Čestitam svim damama Medjunarodni dan žena. Dame koje su danas gošće opštine su svaka na svoj način posebne“, rekao je Kocić. On je kazao da će se opština Medijana pokušati da pomogne da Jasmina Veljković i njen suprug pronadju posao.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com