Društvo

Opština Medijana u susret mladosti juga Srbije za Pravoslavnu novu 2022. godinu

Pravoslavnu novu 2022. godinu Nišlije će tradicionalno dočekati u Parku Svetog Save, a sada se već zna da će za dobar provod  biti zalužna Anđelina Vujović, čije se pesme nalaze u samom vrhu trendinga na Youtube. Kako su već građani navikli, doček organizuje GO Medijana, a kako kažu ovim nastupom žele da ispune želju upravo mladima, koji su doživeli pravu novogodišnju euforiju na Savskoj promenadi u Beogradu, gde je nastupala za doček.

 

“Gradska opština Medijana brine za sve slojeve društva. Iz budžeta opštine izdvajaju se značajna sredstva za socijalno ugrožene građane, ali i za studente, talentovane učenike i za sve druge potrebe koje iziskuje jedna razvijena gradska opština. Poznata je i po brizi za mlade i očuvanju tradicije. Ovaj koncert upravo želimo da poklonimo mladim ljudima, koji nemaju sredstava da priušte takvu vrstu zabave”, rekao je Niškim Vestima predsednik GO Medijana Nebojša Kocić.

On je podsetio da bi mladi samo za ulaz u diskoteku ili koncert takve vrste morali da izdvoje najmanje 1.000 dinara. To znači da bi takav koncert građane Niša svakako koštao više od milion dinara. Istakao je da je sredstva od 1,7 miliona dinara bez obračunatog pdv-a opština izdvojila za te namene, ali u budžetu ima novca i za druge građane o kojima Opština nesebično brine.

Foto: GO Medijana

“Da Medijanci vole događaje koji se organizuju u Svetosavskom parku govore i druge manifestacije koje se redovno održavaju, pa tako i doček Srpske nove godine.

O tome svedoči i poslednji događaj, lomljenje česnice, kome je prisustvovalo više hiljada ljudi koji žive u centralnoj gradskoj opštini”, naglasio je Kocić.

Kazao je i da će GO Medijana iz Fonda za hraniteljstvo, u koji se prikupljaju sredstva od usluga bifea, koji koriste funkcioneri i zaposleni, biti izdvojeno pola miliona dinara za 40-toro dece iz hraniteljskih porodica. Oni će u subotu 15. januara zahvaljujući tome otputovati na Zlatibor i tamo provesti sedam dana.

“Ovu akciju sprovodimo u saradnji sa Centrom za hraniteljstvo i porodični smeštaj u Nišu. Ovim smo još jednom pokazali da brinemo o deci, koja će u izdvojenom odmaralištu zbog epidemiološke situacije, imati miran odmor sa plaćenim obrocima i užinama”, kazao je Nebojša Kocić.

U želji da još više pomognu, funkcioneri ove opštine će i solidarnu pomoć od po 15.000 dinara, koju su dobili krajem prošle godine uplatiti u humanitarne svrhe.

“Taj novac biće namenjen za lečenje šestogodišnje Tare Simonović koja boluje od leukemije”, naglasio je predsednik GO Medijana.

Poznatija kao Angelina, ova estradna zvezda postala je prepoznatljiva po odličnim interpretacijama popularnih pesama, a u decembru 2018. godine je objavila svoj prvi singl pod nazivom „Potez loš“. Od tada, do aprila 2020. godine snimila je singlove „Budi u blizini“, „Ko si ti u stvari“, „Pile moje“, „Sijam“, „Crne noći“, „Čekam te ja“, „Neko kao ti“, te duete sa Teodorom Tarom Stojanović i Ognjenom Jovanovim. Prošle godine izdala je dva dueta sa Eminom Jahović i Harisom Džinovićem.

Koncert počinje u 21,30h i trajaće do ponoći kada će, kao i svake godine biti upriličen veličanstveni vatromet. Doček Pravoslavne nove godine koštaće 1,7 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com