Društvo

Opština Medijana prvacima po 10.000 dinara

Gradska opština Medijana će đacima sa svoje teritorije njih 1100 u 10 škola da isplati po 10.000 dinara.

„Želeli smo da novac koji mora da se rasporedi u budzetu za 2024. godinu Opštine Medijana, rasporedimo na pozicije koje se direktno tiču građana ali posebno dece Medijane„, kazao je za Niške Vesti Đorđe Stanković, ispred Koalicije „Biramo Niš“.

On dodaje da nije poenta bila samo u finansijskoj pomoci već i u investicijama u škole parkove i šetalište na keju.

Nosilac izborne liste koalicije „Biramo Niš“ Đorđe Stanković; Foto: Niške Vesti/B.Lj,.

Možda sada nećemo moći sve da završimo ali imamo pred nama tri i po godine. Svakako ovo nije poduhvat pojedinca već grupe ljudi, i koalicije stranaka jer svi radimo zajedno“, istakao je Stanković.

Gradska opština Mefijana će đacima sa svoje teritorije njih 1100 u 10 škola da isplati po 10.000 dinara kako bi porodice sa đacima prvacima lakše finansijski prebrodile dodatne troškove koje prvaci imaju.

Ova pomoć od preko 100 000 evra đacima prvacima na Medijani omogućena je zbog velikih ušteda koje je rukovodstvo opštine Medijane ostvarilo za samo nekoliko meseci na vlasti.

Koalicija za Medijanu koja je na vlasti a koju čine Grupa građana „Dr Dragan Milić“ “Biramo Niš” i “Nada za Niš” predložiće odbornicima da se pored pomoċi đacima prvacima preostala sredstva (još oko 110 000 evra) upotrebe tako što ċe:
1) krenuti sredjivanje keja od mosta “Mladosti” do Lidla
2) konstrukcija novih i rehabilitacija starih sportskih terena pre svega u osnovnim školama ali i u ostalim delovima Medijane.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com