Društvo

Opština Medijana podržala ugostitelje!

Predsednik Gradske opštine Medijana, Milan Krstić, podržao je zahteve niških ugostitelja i Gradskom veću Grada Niša podneo inicijativu koja sadrži predloge za rešenje problema tendi, zimskih i letnjih bašti ugostiteljskih objekata koji se većinom nalaze na teriotoriji ove opštine.

Inicijativu koja je upućena Gradskom veću prenosimo u celosti.

PREDMET: Pokretanje inicijative

Na sastanku kod predsednika Gradske opštine Medijana koji su inicirali ugostitelji sa teritorije GO Medijana, dana 19.01.2017. godine, a vezano za postupanje komunalne inspekcije GO Medijana i donošenja rešenja za uklanjanje tendi i podijuma koje se nalaze na površinama javne namene, usvojen je zajednički stav da GO Medijana pokrene inicijativu da se:
1. Ne uklanjaju tende na prostoru keja „Kej Kola Srpskih Sestara“, dok se ne donese idejno rešenje za parterno uređenje ovog prostora, kada bi svi vlasnici lokala koji trenutno koriste navedeni prostor sami uredili i priveli nameni po planu uređenja.

2. Da se u ul.Obrenovićevoj dozvoli postavljanje tendi, koje bi bile unificirane po visini i širini bez fiksiranja za tlo i koje bi se postavljale od 01.aprila i uklanjale po završetku sezone letnjih bašti 31.oktobra u godini.

3. U ul.Kopitarevoj, da se precizira početak i kraj radova na parternom uređenju, kako bi vlasnici sami uklonili podijume i omogućili izvođenje radova.

4. U ul.IX brigade,ne uklanjati nastrešnice dok se partnerno ne uredi površina i omogući postavljanje konzolnih tendi i postavljanje bašti uz objekat.

5. Da se vlasnicima lokalna na Trgu Sv.Sava, omogući da zatvoreni prostor (bašta zatvorenog tipa-zimska bašta), koristi i u periodu bašti otvorenog tipa-letnja bašte, uklanjanjem bočnih zastora a bez uklanjanja nastrešnica.

Gradska opština Medijana upućuje ovu inicijativu Gradskom Veću Grada Niša u očekivanju da se navedeni zahtevi ugostitelja razmotre i prihvate kao opravdani i da isti imaju za cilj omogućavanje osnovne ugostiteljske delatnosti ove grane na obostranu korist.
Predstavnici ugostitelja predlažu da se razmotri mogućnost kooptiranja jednog njihovog člana u Radnu grupu za izradu uslova postavljanja bašti otvorenog i zatvorenog tipa u skladu sa novom Odlukom o manjim montažnim objektima i baštama na teritoriji Grada Niša.

Predsednik GO Medijana
Milan Krstić

Ova inicijativa podneta je 20. januara , zavedena pod brojem 031-2/-2017/03.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com