RegionVirus KoronaZdravlje

Opština Gadžin Han ukinula vanrednu situaciju. Odličan odziv stanovnika na vakcinaciju

Opština Gadžin Han ukinula je vanrednu situaciju, koju je proglasila pre mesec dana u cilju suzbijanja širenja epidemije korona virusa.

Predsednik opštine Milisav Filipović izjavio je danas da se epidemiloška situacija na području Gadžinog Hana poslednjih dana značajno popravila čemu je, kako je naveo, doprineo “odličan odziv stanovnika na vakcinaciju”.

“Vakcinu protiv korona virusa primilo je do sada 3.200 meštana, što je više od polovine ukupnog broja žitelja opštine Gadžin Han koja u 34 naseljena mesta ima 6.000 stanovnika”, rekao je Filipović.

Kazao je da se broj novoobolelih od korona virusa na području opštine smanjio na svega dva do tri dnevno, dok je tokom marta bilo dana kada je bilo više od 20 potvrdjenih slučajeva infekcije.

“Sada se suočavamo sa problemom manjka vakcina u Domu zdravlja, ali imamo obećanje da će Institut ‘Batut’ za vikend poslati nove doze. Interesovanje za vakcinaciju i dalje je veliko, tako da već sada prednjačimo u Srbiji po broju vakcinisanih gradjana u odnosu na ukupan broj stanovnika”, naveo je Filipović.

Tokom trajanja vanredne situacije, radno vreme opštinske uprave, javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština bilo je skraćeno za dva sata, od 7 do 13 časova a zaposleni, čiji je posao to dozvoljavao, radili su od kuće.

Gradjani su mogli da dolaze u opštinsku upravu samo zbog hitnih i neodložnih poslova.

Epidemija je na području opštine Gadžin Han bila pod kontrolom čitave prošle godine, a buknula je posle zimskih zadušnica kada je veliki broj stanovnika Niša, Leskovca i drugih mesta došao u taj kraj kako bi obišao groblja na kojima su sahranjeni članovi njihovih porodica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Nemoguce, ma Nis je dominantan, najbolji, niko nema boljeg od Nisa, nema boljeg od Doma zdravlja, nema boljeg od Jerkana i Danijele Nesic. Toliko su se izbahatili, toliko ih briga za sve da su postali gori od demokrata u svoje najbolje vreme.Ali nije ni to najgore.Vec teraju i mobinguju radnike da se vakcinisu, ucenjuju ih ugovorima i radnim mestima.Ni premijerka ni predsednik ni ministar niko ne uslovljava i ne tera jer nemaju prava na to ali je zato Jerkan to pravo prepisao sebi na osnovu cega?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com