Obrazovanje

Opština Crveni krst pomaže osnovnim školama da reše probleme

Gradska opština Crveni krst je iz svog budžeta i ove godine izdvojila novac kako bi pomogla školama koje se nalaze na njenoj teritoriji da reše neke od problema sa kojima se sreću, pa su tako 500.000 dinara, za početak, podelile četiri osnovne škole. OŠ ‚‚Milan Rakić” dobila je 165.000, škola ‚‚Vijsilav Ilić” iz Huma 150.000, škola ‚‚Prvi maj” iz Trupala 100.000 koliko je pripalo i OŠ ‚‚Vuk  Karadžić”.

Za dobijanje sredstava škole su se projektima prijavljivale na javni konkurs GO Crveni krst. Sastanku sa direktorima ovih škola prisustvovala je i Marija Ranđelović, gradska većnica resorno zadužena za obrazovanje.

‚‚Opština je u svom budžetu za ove namene izdvojila milion dinara, a sredstva su namenjena za opremanje i za manje investicije i ulaganja u saniciju školskih zgrada. Osim što pomažemo školama novcem iz svog budžeta, tu su i donacije koje su od posebnog značaja za škole.Prošle godine je bilo  nekoliko donacija koje su stigle od Ujedinjenih emirata i porodice Karađorđević” – kazao je profesor dr Miroslav Milutinović, predsednik GO Crveni i dodao da opština osim školama pomaže i vrtićima i da je prošle godine za te potrebe bilo izdvojeno milion, a ove godine dva miliona dinara koji će biti utošeni za opremenje vrtića i osnovnih škola.

Milutinović dodaje da je već dat predlog da ova sredstva budu povećana u idućoj godini na tri miliona dinara.

U osnovnim školama na teritoriji GO Crveni krst ima oko 2.600 učenika.

 ‚‚Sredstva koja smo dobili od GO Crveni krst iskoristićemo za renoviranje škole, konkretno se radi o zameni stolarije na jednom delu zgrade. Prošle godine smo dobili sredstva za sređivanje školske biblioteke, a potrebno je još i da uredimo školsko dvorište pa se nadamo da će nam opština i u tome pomoći” – kaže Vera Kostić, direktorka OŠ ‚‚Prvi maj‚‚ u Trupalu.

Marija Ranđelović, gradska većnica resorno zadužena za obrazovanje je istakla da je pomoć opština školama česta, a pomoć pruža i Grad Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com