Društvo

Opština Crveni Krst nagradila najbolje učenike i studente

Najbolji osnovci Gradske opštine Crveni krst nagrađeni su za trud i rad, a od ove godine ova opština uručila je nagrade i najboljim srednjoškolcima i studentima. Najuspešniji osnovci i sportisti dobili su na poklon knjigu, srednjoškolci po 30.000 dinara, dok je najboljim studentima opština dala po 50.000 dinara.

 

„Nagrade su za naše đake osnovnih škola, za vukovce, đake generacija i za najbolje sportiste godine, dobiće po jednu knjigu. Danas delimo po prvi put i najboljim đacima tehničkih škola, Saobraćajno-tehničke škole, Građevinske i Tehničke škole „Nikola Tesla“. Najboljim đacima delimo po 30.000 dinara. Delimo nagrade i najboljim studentima, imamo četiri fakulteta na teritoriji GO Crveni Krst, Elektronski, Mašinski, Građevinski i Akademiju strukovnih studija“, rekao je predsednik Opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović.

On je osnovcima poručio da upišu srednje škole koje su poželeli, a najboljim srednjoškolcima da u budućnosti budu i najbolji studenti fakulteta.

Ukupno je nagrađeno sedam đaka generacije i 38 osnovaca sa Vukovom diplomom. Nagrađena su tri učenika tehničkih srednjih škola i četiri studenta.

Među nagrađenim srednjoškolcima je i Obren Milić, đak generacije Saobraćajno-tehničke škole „12. februar“, kome uspesi i nagrade nisu strana stvar.

„Dosadašnji uspesi su mi i to što sam stipendista fondacije „Ana i Vlade Divac“ cele ove godine, dva puta sam primljen u istraživačku stanicu „Petnica“ kao jedan od najboljih istoričara naše zemlje, kao jedini iz Niša dva puta. Ovim imamo podstrek da se znanje i dalje plaća, a i da znamo da neko gleda na nas, da ne gleda samo školu, već nas podstiče da i dalje radimo na sebi i da promovišemo našu zemlju i naše znanje“, rekao je Obren, koji planira da upiše Mašinski fakultet.

Jana Mitrović, kao đak generacije Osnovne škole „Vojislav Ilić Mlađi“ iz Huma, smatra da svako ko želi da uči može da postigne uspehe.

„Verujem da ko želi da uči taj može da postigne, kao što sam ja. Volim da učim, da otkrivam nove stvari i drago mi je kada postignem nešto sam nameravala. Najviše volim istoriju, čak sam i bila na nekoliko takmičenja iz istorije, takođe sam dobijala diplome iz tehničkog, matematike“, kaže Jana i dodaje da namerava da upiše Medicinsku školu.

Iz te škole je nagrađen još jedan đak generacije, a to je Jovana Petrović. Ona takođe najviše voli istoriju, a svoje školovanje nastavlja u Gimnaziji „Stevan Sremac“, u specijalnom odeljenju za istoriju i geografiju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com