Društvo

Oproštaj od pripadnika 63. padobranske brigade Ognjena Trajkovića

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u spomen i čast poginulom desetaru Ognjenu Trajkoviću, pripadniku 63.padobranske brigade, danas na niškom vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“, održan komemorativni skup.

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodice poginulog padobranca, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović, episkop niški i vojni Arsenije i episkop pakračko-slavonski Jovan, kao i pripadnici 63. padobranske brigade, kolege i prijatelji.

Komandant 63. padobranske brigade pukovnik Nenad Zonić, koji se obratio okupljenima, istakao da je danas njihovo padobransko bratstvo okupljeno pod kupolom tuge za njihovim nastradalim bratom Ognjenom.

Foto: Ministarstvo odbrane

Trajković Ognjen, iz rodnog Vranja, nakon završene srednje škole odlučio je da se odvoji od svoje porodice, položi zakletvu otadžbini i kao vojnik na dobrovoljnom služenju vojnog roka stupi u redove naše elitne jedinice. Njegov entuzijazam, upornost i ogromna želja za padobranstvom, omogućile su da ispuni sve svoje zadatke, uspešno završi osnovnu padobransku obuku i postane profesionalni pripadnik naše jedinice. Tu nije stao, već je težio daljem ličnom usavršavanju, uz neverovatnu posvećenost i već razvijen osećaj pripadnosti jedinici koji samo mi poznajemo,  naglasio je pukovnik Zonić.

Njegova čista duša, svojom dobrotom ispunjavala je mirom i blagostanjem našu 3. padobransku četu herojske 63. padobranske brigade. Poput svojih predaka časno je ispunjavao zadatke. Svojim zalaganjem zadobio je veliko poverenje svojih starešina i kolega, rekao je pukovnik Zonić.

Foto: Ministarstvo odbrane

Prisutnima na komemoraciji obratio se i kapetan prve klase Miljan Radojević, komandir 3. padobranske čete, koji je rekao da je Ognjen sve pripadnike te jedinice smatrao svojom braćom, kao što su i oni njega smatrali svojim bratom.

Dečak velikog srca, svojim osmehom unosio je vedrinu i pozitivnu energiju u 3. padobransku četu, naglasio je kapetan prve klase Radojević dodajući da je Ognjen imao mnogo zadataka koje je izvršavao besprekorno, od kojih je najvažniji bio – da bude dobar čovek.

Foto: Ministarstvo odbrane

Desetar Ognjen Trajković koji je život izgubio u sredu, 21. aprila oko 16.30 časova, prilikom izvođenja padobranskog skoka, bio je padobranac u 3. padobranskoj četi 63. padobranske brigade.

Rođen je 20. decembra 2000. godine u Vranju i nije bio oženjen.

Desetar Ognjen Trajković biće sahranjen danas u 15 časova na Šapranačkom groblju u Vranju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com