Servisne

OPREZ: 56 kamera pokrivaće auto put Beograd-Niš

Vozače će na autoputu Beograd-Niš od 15. oktobra snimati 56 kamera na 14 lokacija u oba smera, a međusobna udaljenost kamera je od šest do 32 kilometra, piše “Blic”.

Saobraćajna policija će prva tri meseca testirati te kamere, a potom će, ukoliko testovi prođu kako treba, da ih koristi za kažnjavanje prekoračenja dozvoljene prosečne brzine od 130 kilometara na sat.

Reč je o kamerama koje postavlja JP “Putevi Srbije” u okviru pilot-projekta nadogradnje postojećeg naplatnog sistema na autoputu Beograd-Niš, koji predviđa, između ostalog, postavljanje video-nadzora i na deonicama duž kojih nema odmarališta i benzinskih pumpi.

Vozači koji u proseku voze brže od 130 kilometara na sat neće moći nikako da izbegnu kaznu osim ako ne prave pauze u zaustavnoj traci, navodi se u tekstu.

Kamere će sa stoprocentnom preciznošću beležiti registarske oznake svih vozila koja se kreću brzinom do 250 kilometara na sat.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com