Ekonomija

Oprema od 100.000 dinara za mlade preduzetnike

Pedeset nezaposlenih mladih ljudi iz Niša kroz projekat “ZOOM – Za ostanak i opstanak mladih” imaće priliku da prođe kroz edukaciju koja će im pomoći u samozapošljavanju, a za osam razrađenih biznis planova obezbeđena je materijalna podrška u vrednosti od 100.000 dinara.

Mogućnost da učestvuju imaju mladi do 30 godina sa područja Nišavskog okruga, a prednost imaju oni koji žele da se bave poljoprivredom i nastave sa održavanjem porodičnih domaćinstava.

Oni će za pokretanje posla dobiti neophodnu opremu, materijale i mašine.

„Za namene su opredeljna sredstva od po 100.000 dinara i biće dodeljena početnicima u biznisu koji žele da razviju poljoprivrednu proizvodnju i soft preduzetništvo mladih u seoskom turizmu“, kaže predsednik Upravnog odbora Udruženja Kamenica Dejan Mitić.

Buduće preduzetnike edukovaće predavači i stručnjaci iz Agencije za privredne registre, iz oblasti knjigovodstva, a deo edukacije sprovešće se u obnovljenom kampu na Kameničkom visu.

press

Cilj projekta je da se pomogne mladima koji žele da registruju poljoprivredne ili neke druge preduzetničke ideje i kojima ćemo pomoći tokom registracije.

„Izradili priručnik sa formularima koji će olakšati registraciju njihovih poslova“, ističe  izvršni direktor Centra za razvoj građanskog društva Protecta Dejan Milošević.

Ideja projekta je i da se u rad uključe sve opštine i kancelarije za mlade i da se budućim preduzetnicima pruža podrška i nakon pokretanja start up-a. Projekat traje do 30.06.2017.god.

Projekat „ZOOM – Za ostanak i opstanak mladih – podrška zapošljavanju mladih u nerazvijenim opštinama i ruralnom zaleđu Nišavskog okruga“ sprovodi Udruženje za lokalni razvoj Kamenica, a finansira Ministarstvo omladine i sporta.

logo_zaposljavanje

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com