Politika

Opozicioni poslanici u Nišu: Vlast uveliko predaje Kosovo

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je večeras u Nišu da u ovom trenutku vlast pod Aleksandrom Vučićem predaje teritoriju Kosova i Metohije i građane koji dole žive, što nije uradila ni jedna druga vlast u Srbiji.

 

“Već je krenula primena francusko-nemačkog plana i ohridskog aneksa i sve ono u šta su se zaklinjali da neće uraditi, to rade. Na delu sprovode nešto što nije radio ni Slobodan Milošević, ni Vojislav Koštunica ni Boris Tadić”, istakao je Aleksić na tribini “Srbiju vam ne damo”.

Svaki dan sa ovom vlašću, dodao je Aleksić, osim gubitka Kosova i Metohije, gura nas i u duboku propast, dužničko ropstvo, razgradnju institucija i rasprodaju naših prirodnih bogatstava.
Aleksić je naglasio da opozicija mora da se prirema za izbore i dodao da će lokalnih i pokrajinskih izbora sigurno biti na proleće naredne godine, a verovatno će biti i parlamentarnih izbora.

“Moramo da se pripremo za izbore i da u Skupštini Srbije ogolimo način na koji ovaj režim već 11 godina obmanjuje građane Srbije i manipuliše sa njima”, izjavio je Aleksić.

Prema njegovim rečima, glavni problem građana Srbije jeste životni standard i ekonomska situacija u Srbiji.

“Građani se najviše žale na sve teži život, inflaciju i porast cena, ali i na to što ne uspevaju da se leče, što im je zdravstvo nedostupno”, naglasio je Aleksić.

Ekološki aktivista i narodni poslanik poslaničke grupe Moramo-Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da se aktuelna vlast “više trpeti ne može” i da opozicija treba da se okupi “u jednoj koloni”.

“Mora da se okupi cela opozicija da za početak zaustavimo ovo zlo, a posle neka se raspišu novi izbori, pa ko je levo, ko desno”, kazao je Jovanović.

Kako je kazao, došli smo dotle da je više nemoguće ostati na svojoj njivi i na svom imanju.

“Ne možeš da radiš svoju njivu negde u Homolju ili Nedeljicama a da se ne pojavi neko ko će da ti zabode sonde u zemlju i kaže ti da je to za tvoje dobro i u javnom interesu da se iseliš i da više ne proizvodiš hranu”, istakao je Jovanović.

On je kazao da nam ne preti samo opasnost od kompanije “Rio Tinto”, već i od kompanije “Dandi” i mnogih drugih koje žele da eksploatišu naša prirodna bogatstva.

“Vučić i Brnabić su se dogovorili sa Dandijem i oni su u Homolju postavili preko 1.500 sondi. Predstavljaju nam kao ogroman projekat da kopaju naše zlato za 3,5 odsto rudne rente. Nameračili su se da isele i ono malo ljudi što je ostalo da nas hrani”, naglasio je Jovanović.

Narodni poslanik Demokratske stranke Srđan Milojević kazao je da borba opozicije nije borba za vlast, već “borba za slobodu i očuvanje esencijalne supstance našeg društva”.

“Srbijom ovog trenutka rukovodi političko krilo organizovanog kriminala, a Aleksandar Vučić je šef organizovanog kriminala”, izjavio je Milojević.

Prema njegovim rečima, Srbija je zemlja koja ima najveću narko plantažu u Evropi na skoro 13 hektara gde se uzgajaju tone i tone marihuane, a policija na pijaci hapsi čoveka koji prodaje četiri kilograma rezanog duvana.

“Sada da ustanu iz groba Al Kapone ili Majkl Korleone oni bi otišli na Andrićev venac da poljube ruku Vučiću i kažu: “To kume, mi smo sanjali da napravimo ovakvu državu”. Ovo što mi imamo nema ni umafijaškim filmovima”, rekao je Milojević.

Tribina “Srbiju vam ne damo” organizovana je u sali niškog Simfonijskog orkestra

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com