Politika

Opozicija u Nišu apeluje na jedinstvo u bojkotu izbora

Predstavnici opozicionih stranaka apelovali su na jedinstvo opozicije u bojkotu izbora zakazanih za proleće naredne godine. Za sada, kako se ispostavilo, ne postoji jedinstveni stav o bojkotu izbora.

Predsedavajući Saveza za Srbiju i predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Miodrag Stanković istakao je da Savez za Srbiju neće učestvovati na izborima “jer nema izbora”.

“Gradjani mora da znaju koga biraju, a već sedam godina nisu informisani jer su mediji zatvoreni. Aktuelna vlast je uzurpirala medije i onemogućava da istinite informacije dodju do gradjana”, rekao je Stanković na skupu održanom u Medija i reform centru.

On je istakao da vlast može da prestane da satanizuje opoziciju, jer opozicija u toj njenoj predstavi neće da učestvuje.

“”Savez za Srbiju” započeo je u Nišu kampanju za bojkot izbora. Svakodnevno smo na terenu i pozivamo gradjane da ne izadju na izbore”, kazao je Stanković.

Član povereništva Narodne stranke Dragan Stojadinović je ocenio da je kontaminacija medijskog prostora u Srbiji toliko velika da je potrebno najmanje devet meseci da se “dekontaminira”, a izbori će biti već za pet meseci.

“Bojkot donosi neizvesnost, a izalazak na izbore znači izvesnost i nove četiri godine vladavine Aleksandra Vučića sa punim legitimitetom”, izjavio je Stojadinović.

Član Glavnog odbora pokreta Dosta je bilo Stefan Mitrović je kazao da je bojkot u ovom trenutku jedina zdravorazumska pozicija.

“Sa svih nacionalnih frekfencija uništava se ugled svakoga ko je spreman da kaže “ne” ovoj vlasti”. Došli smo u situaciju da treba da trčimo trku sa jednom vezanom rukom i jednom vezanom nogom i da budemo spremni da nas pred cilj neko saplete”, rekao je Mitrović.

Prema njegovim rečima, postoji pritisak Evropske unije na opozciju da ne bojkotuje izbore, zato što EU podržava ovaj totalitarni režim.

Foto: B.LJ:

Predstavnik Niške inicijative Srdjan Nonić je istakao da opozicija ne treba da čeka izbore da bi pokazala jedinstvo i da već sada može da krene da ga pokazuje zajedničkim bojkotom ustanova i različitih dogadjaja.

Potpredsednik Nove stranke Ivan Jovanović rekao je da ta stranka izbore vidi kao priliku da gradjani ustanu i bore se protiv aktuelnog režima, bez obzira što nisu ispunjeni svi uslovi.

“Ubedjen sam da mi kao opozicija ukoliko izadjemo svi zajedno na izbore možemo da pobedimo u Gradskoj opštini Medijana”, izjavio je Jovanović.

Ivana Petković predstavnik Socijaldemokratske stranke istakla je da ta stranka bojkot izbora smatra jednim vidom borbe za demokratske izbore.

Ona je kazala da ne postoje osnovni uslovi za izlazak na izbore ali da ne treba nazivati izdajnicima stranke koje izadju na izbore jer je u osnovi demokratije pravo izbora.

Foto: B.LJ:

Povernik Pokreta slobodnih gradjana (PSS) Predrag Jovanović izjavio je da PSS još nije doneo odluku o bojkotu izbora, ali će doneti takvu odluku ukoliko se vrlo brzo nešto ne promeni.
Jovanović je rekao da PSS traži oslobadjanje medija, pre svega RTS-a i RTV-a i jednaku medijsku zastupljenost u političkim i informativnim emisijama.

[yop_poll id=”1″]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com