Politika

OPOZICIJA: Srbija je ustala upravo protiv ponašanja i rečnika kojim se Nenad Stanković ponosio pred novinarima

Lideri opozicionih partija u Nišu danas su najoštrije osudili rečnik gradskog većnika Nenada Stankovića, koji se prilikom odlaska na Vučićev miting u Beogradu obratio novinarima rečima: “Ne se..te dok je voz u stanici”. Nakon ovakvog rečnika visokog gradskog funkcionera oglasio se potpredsednik Zdrave Srbije Oliver Paunović i zatražio njegovu ostavku. Da je to najmanje što većnik koji je sa osmehom i noseći majicu sa fotografijom lidera Aleksandra Vučića vređao novinare, može da uradi smatraju i drugi predstavnici opozicionih partija u Nišu.

Ostavku je zatražila Narodna stranka, Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Zajedno – Moramo, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret.

“Kao što sam već rekla, mi svedočimo ispisivanju istorije beščašća. Srbija je ustala upravo protiv ponašanja i rečnika kojim se Nenad Stanković ponosio danas pred novinarima. Nenad Stanković je simbol propadanja grada Niša, decenijama u vlasti menjajući dresove, od Miloševića do Vučića samo još papa nije bio. Zbog ponižavanja novinara i rečnika koji ne priliči ni uličaru, a ne gradskom većniku, tražim njegovu momentalnu ostavku. Negde mora da postoji granica, a Nenad Stanković je upravo prešao”, izjavila je narodna poslanica SSP Jelena Milošević.

Oglasio se i narodni poslanik i potpredsednik Narodne stranke Đorđe Stanković.

“Svedoci smo raznih izjava koji daju predstavnici lokalnih vlasti, svaka od tih izjava je bila sramna po ugled našeg Grada i po njih samih, ali ova izjava koju je dao Nenad Stanković, gradski većnik ponižava ne samo činjenicu da je on gradski većnik već i sve građane Niša. Iz tog razloga je moralno da on sam podnese ostavku, a u slučaju da on to ne vidi neophodno je da se pokrene inicijativa za njegovu smenu. Naravno da to ne očekujemo od ljudi koji su očigledno sličnog nivoa shvatanja i ponašanja kao i on”, istakao je Đorđe Stanković.

Odbornik koalicije “Niš moj grad” Branislav Jovanović osudio je svaki vid nasilja i ponovio da mediji zaslužuju poštovanje.

“Mi odavno tvrdimo da je u Nišu nikad gori medijski mrak, osuđujemo svaki oblik nasilja. Mediji zaslužuju poštovanje, pre svega, i to smo u praksi dokazali dok smo vršili vlast. Niš je bio medijska republika, bilo je 5 slobodnih televizija u to vreme i jedini slobodan pisani medij Južno od Beograda bio je u Nišu. Novinari su radili bez pritisaka i nije bio zabeležen nijedan primer nasilja bilo koje vrste nad njima.”, kazao je Jovanović.

I njegov koalicioni kolega Miodrag Stanković smatra da nakon ovakvog ispada jedino sto gradski većnik može da uradi je da podnese ostavku.

“Potpuno neprimereno i nedopustivo obraćanje javnog funkcionera novinarima”, rekao je Miodrag Stanković.

Nenad Stanković je upravo pred polazak na miting rekao novinarima da ide u Beograd da da podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i pristojnoj Srbiji. Očigledno da većnik nije baš najbolje razumeo svog predsednika kada je o pristojnoj Srbiji govorio.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Чему таква реакција његових некадашњих политичких пријатеља ?!. То је речник политичких проститутки ” прелетача” ! Није он крив што располаже фондом од педесет речи од којих су половина псовки ! Страшно је што и они који су га прихватили политички имају ужасну кадровску политику !

  2. Pravi sns član: prizeman, ohol, nepristojan, bezobrazan, bahat….
    Taman kao i ogromna većina sns sekte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com