Politika

Opozicija napustila sednicu Skupštine grada Niša. Gradonačelnik: Ovo je po nalogu Đilasa, Jeremića i Obradovića

Niška opozicija napustila je današnju sednicu gradske Skupštine i prema njihovim navodima, bojkotovaće dokle god traju protesti nezadovoljnih građana na ulicama. Razlozi su, kako navode, ti što gradska vlast ignoriše da čuje zahteve građana koji protestuju, ali i zato što nije uključena ni jedna tačka, koju je predložila opozocija, u današnji dnevni red.

Sednicu Skupštine grada napustili su odbornici svih opozicionih poslaničkih grupa, sem odbornice Zavetnika Jelene Đorđević.

 

“Mi bojkotujemo ovu i bojkotovaćemo sve naredne sednice Skupštine, ukoliko vlast nastavi da ignoriše zahteve građana. Odbijeni su predlozi da se raspravlja o smanjenju neopravdano uvećanih računa za grejanje, o rasvetljavanju svih slučajeva paljenja automobila u Nišu, o zahtevu za vraćanje Aerodroma, Elektrodistribucije i Regionalne privredne komore Nišu. Odbijeno je čak i da se razgovara o obezbeđenju svih pružnih prelaza adekvatnom signalizacijom”, rekao je Miodrag Stanković, odbornik Demokratske stranke.

On je dodao da su takođe uvek odbijani i svi amandmani koje su podnosili odbornici Demokratske stranke i istakao da smatra da vlast ne želi da razgovara o suštinskim stvarima za ovaj grad.

“Mi smo tu zbog građana, a oni ne znam zbog koga, verovatno zbog njih samih. Bitnije im je da popločaju Trg kralja Milana ili da kupe zgradu u Generala Milojka Lešjanina, nego da obezbede pružne prelaze”, rekao je Stanković.

Opozicija napušta sednicu

Branislav Jovanović, ispred poslaničke grupe “Niš moj grad”, rekao je da je bezobrazluk to što i pored usklađivanja svojih predloga, kako je zahtevano, nisu dobili nikakav odgovor i oni nisu prihvaćeni.

“A što se tiče dnevnica, znam da će biti o tome pitanja. Mi smo se za svog života naradili i često radili duboko u noć i nikad nismo tražili nikakve beneficije. Dnevnice ćemo pokloniti ili ćemo kupiti čokolade da se osveže ovde u toku dana”, poručio je Jovanović.

Srđan Nonić naveo je da je odbornička grupa “Niška inicijativa” napustila Skupštinu grada iz istog razloga kao i sve ostale odborničke grupe.

“Uvek imamo jedno isto opravdanje za neprihvatanje naših predloga. A to je da navodno nismo umeli da sročimo u skladu sa proširenjem dnevnog reda. Očigledno da samo SNS to ume”, rekao je Nonić.

Bulatović: Ovo je scenario koji je osmišljen u Savezu za Srbiju

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da je napuštanje sednice od strane opozicije nalog koji su dobili direktno iz Beograda od strane Đilasa, Jeremića i Obradovića.

“Ovo je urađeno po nalogu da danas ne raspravljamo o problemima građana, da ne raspravljamo o mreži škola, da ne raspravljamo uopšte o pitanjima koja su na dnevnom redu”, istakao je Bulatović.

Gradonačelnik se osvrnuo i na tvrdnje opozicije da se ni jedan njihov predlog i inicijativa nisu našli na dnevnom redu.

“Tačke za proširenje dnevnog reda nisu usvojene, zato što što nisu tehnički bile urađene kako treba. Dato im je vreme da to isprave, što nisu uradili”, rekao je Bulatović.

Fotografija: Boban Džunić, FB profil

Odbornik Boban Džunić je na sednici pozvao odbornike opozicije da ne napuštaju sednicu i poklonio im čokoladu “Najlepše želje”.

“Oni očigledno nisu želeli da me poslušaju i krenuli su putem “motornih testera” “, napisao je Džunić na svom fejsbuk profilu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com