Politika

Opozicija bojkotovala još jednu sednicu gradske skupštine

Opozicija u Nišu bojkotovala je još jednu sednicu gradske skupštine jer, kako kažu, smatraju da skupština nema legitimitet kao i da se njen rad ne odvija u duhu demokratije. Opozicija je zatražila i ostavke članova gradskog veća.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović kazao je da je takva odluka opozicije nije dobra za građane i da on ne želi da komentariše izajve onih koji ne učestvuju u radu skupštine.

“Mi trebamo da radimo zajedno u interesu građana. Kritike koje su upućene nama po pitanju razvoja niškog aerodroma su neverovatne, jer ja ne mogu da shvatim da nas kritikuju oni koji dok su imali prilke da vode aerodrom, u tom periodu, je bilo nula letova i putnika, a sada ignorišu činjenicu da sa niškog aerodroma možete da letite na 22 destinacije i da je bilo preko 100 hiljade putnika” istako je Bulatović.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Miodrag Stanković kazao je da će građani pored poklanjanja niškog aerodroma imati još jednu sličnu temu.

Foto: M.K.

“Gradsko veće je predložilo da gradska “Toplana” uđe u privatno javno partnerstvo sa konkretnom firmom bez ikakve javne rasprave. Obrazloženje za ovako nešto je da grad nema para da uloži u “Toplanu”, ali da zato ima novac za najavljeno uređenje Trga kralja Milana.”, kazao je Stanković.

On je dodao da su građani morali detaljno da budu obavešteni o ovakvom predlogu i da je nedopustivo da se ova odluka donese bez predhodne javne rasprave.

Zamenika direktora “Toplane” Dragiša Nikolić kazao je da će od ovog projekta građani i Toplana imati samo koristi.

“Radi se o tome da se potpisuje ugovor sa privatnim partnerom na period od 10 godina, a promenom energenata od mazuta na gas dobićemo energetski efikasno postrojenje. Privatni partner će od ušteđenog novca ovakvom promenom moći da vrati svoju investiciju, a mi ćemo dobiti postrojenje koje sami ne možemo da finasiramo”, kazao je Nikolić.

Ovaj projekat, dodaje, može da se ostvari kroz 12 meseci.

Branislav Jovanović odbornik koalicije “Niš, moj grad” kazao je da je budžet za 2019. godinu bio izborni budžet i da je predlog rebalansa budžeta o kome se raspravlja upravo i dokaz za to.

Foto: M.K.

” Budžet se ponovo smanjuje, do kraja godine biće 8 miljardi što je bio slučaj i prošle godine. Tako da ne znam o kom napredku i revolucionarnom budžetu govori današnja vlast”, kazao je Jovanović.

On je dodao, da će grad da potope javna preduzeća koja su prezadužena i da je “Pčelici” već dato 50 miliona, sada se daje još 27 miliona dinara.

” Isti slučaj je i sa drugim javnim preduzećima, mi pre svega tražimo da na dnevni red dođe i bogaćenje članova vladajuće kolicije i da se utvrdi odakle im toliki novac kao i da se proveri imovinsko stanje i vlasti, ali i opozicije”, kazao je Jovanović.

Sekratar za finasije Danijela Spasojević istakla je da se će budžet biti samnjen, ali projekti neće biti stopirani već da se prenose za narednu godinu.

Foto: M.K.

Naše  analize pokazuju da su prihodi povećani tako da ćemo se približiti do 80, 90 odsto realizaciji budžeta mi smo ostvarili veće prihode u odnosu na 2018. godinu”, kazala je Spasojević.

Odbornik Niške inicijative Srđan Nonić istakao je da se manipuliše medijskom slikom u javnosti.

“Mislimo da ova skupština nema legitimitet i da je izveštaj gradskog veća jedan sraman spisak”, kazao je Nonić.

Na Skupštini grada bilo je preko 40 tačaka dnevnog reda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com