Hronika

Oporavlja se dečak koga je udario voz

Dečak (15) koga je juče na pružnom prelazu u Ulici Dimitrija Tucovića u Nišu udario voz, oporavlja se na Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju niškog Kliničkog centra, kazali su u toj zdravstvenoj ustanovi.

“Današnja ultrazvučni i radiološki nalazi ne pokazuju progresiju povreda”, naveli su u UKC Niš.
Dečak je prilikom udara voza zadobio povrede rebara, pluća i pršljenova, a nesreća se dogodila oko 8.00 sati u neposrednoj blizini glavne Železničke stanice u Nišu.
“Infrastruktura železnice Srbije” juče je saopštila da je dečak prelazio prugu dok su rampe bile spuštene i našao se na koloseku, kada je naišao teretni voz koji je saobraćao iz Niša za Dimitrovgrad. Putni prelaz u Ulici Dimitrija Tucovića u Nišu, istakli su, obezbedjen je automatskim polubranicima sa svetlosnim saobraćajnim znacima i znacima vertikalne drumske signalizacije, a u trenutku nesreće svi uredjaji na putnim prelazu radili su i bili ispravni, dok je prema izjavama svedoka svedoka dečak u trenutku nesreće imao slušalice na ušima.
Na pedesetak metara od pružnog prelaza na kojem je dečaka juče udario voz, pre nepunih pet meseci to isto dogodilo se i devetanaestogodišnjoj devojci, na koju je naleteo teretni voz na pružnom prelazu u Ulici Obilićev venac, koja je takodje teško povredjena.
Prema podacima “Infrastruktura železnica Srbije”, u ovoj godini su do sada zabeležene 44 nesreće na pružnim prelazima, pet osoba je poginulo i deset teško povredjeno, a od 2016. do danas život je izgubilo 49 osoba, a 133 osobe su povredjene.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. U redu, skloniće prugu, ali šta sa ličnom odgovornošću? Gledam, devojčica ide na pešački prelaz, slušalice u ušima, kucka poruke i ne skida pogled s mobilnog, pa zar su oni ministri, direktori, da ne mogu ni čas bez telefona. ?! To je voz, ogromna mašina koja pravi buku, svira samo ga slep i gluv ne vidi. Dajte ljudi, uozbiljimo se , to isto važi i za vozače, vozač gradskog saobraćaja drži telefon untoku vožnje, gledam kao pešak, vozač automobila ulazi u kružni tok i drugom rukom drži mobilni!! Šta radi policija, izađete iz kancelarija, pišite kazne, opominjite, i ove što voze električne trotinete, bešumni, samo vam projure s leđa. Hajde, da saobraćajna i komunalna policija bude tamo gde treba,. Na ulice , gospodo!! Pa otvorite vaše blokčiće i pišite kazne! Dečko je dobro prošao, drago mi je, ali to nek bude za opomenu svima. Koliko je života uzeo mobilni do sada, razni selfi , a tek ono polako uništavanje vida i moždanih ćelija.

  2. 2 dana pre tog dogadjaja je hteo da me udari voz dok sam prelazio autom jer rampa nije bila spustena a ni svetlosna signalizacija nije radila…masinovodja je svirnuo pa sam nabio gas i presao na metar ispred voza. Ovde se i na slici vidi da rampa nije spustena iako je voz tu zaustavljen. Toliko o isparvnosti prelaza i rampi. A klinci sa slusalicama su druga prica, nisu slusalice problem samo vec je mozak ugasen vecini dece nazalost

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com