Društvo

Operativni tim: Spiskovi radnika još nisu gotovi

Isplata zaostalih zarada radnicima propalih društvenih preduzeća bi trebalo da počne do kraja ove godine, rečeno je radnicima koji su se i ovog petka okupili ispred Gradske kuće u Nišu.

Informaciju su dobili od gradskog većnika Mihajla Zdravkovića, koji je potvrdio da je bio održan sastanak predstavnika radnika, gradonačelnika Niša i državnog sekretara za privredu Dragana Stevanovića u četvrtak 15. decembra.

Prema najavama Operativnog tima još se radi na spiskovima i dokumentaciji radnika o njihovim potraživanjima, ali da će uskoro biti gotovi.

mihajlo„Imamo najavu da je moguća otplata zaostalih zarada do kraja ove godine, a o svim daljim koracima bićemo obavešteni“, rekao je Mihajlo Zdravković gradski većnik resorno zadužen za ovaj dugogodišnji problem niških radnika.

Iako bivši radnici propalih društvenih preduzeća još nisu dobili odgovor koje kategorije radnika će imati pravo na svoja potraživanja, a koji su, kako kažu, do sada trebalo da dobiju, nadaju se da će njihov problem uskoro biti rešen.

 „Verujem da će svi radnici dobiti zaostale zarade, jer para ima i sve ono što Operativni tim sada radi mora da bude u skladu sa zakonom“, rekao je predstavnik radnika Žarko Đorđević.

Prema dokumentaciji prikupljenoj pre pola godina zasotale zarade bi trebalo da dobije oko 5.000 radnika, a ukupan iznos duga prema radnicima je oko dve milijarde dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com