Zdravlje

Operaciju vena na klinici u Nišu čeka 200 bolesnika koji će do kraja godine biti operisani

Na Klinici za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš,  nakon pauze od 2 godine koju je nametnula pandemija Coronavirusa, urađene su dve operacije. Operisano je dvoje bolesnika sa proširenim i tromboziranim venama. U cilju sprečavanja širenja covid infekcije operacije vena tokom pandemije se nisu radile jer ne spadaju u red hitnih i urgentnih stanja, kažu na Klinici.

„U ovom trenutku operaciju vena na našoj klinici čeka blizu 200 bolesnika i mi ćemo učiniti sve da do kraja ove godine eliminišemo listu čekanja. Na ovaj način, pored toga što će dobiti vrhunsku uslugu, naši pacijenti se neće finansijski iscrpljivati jer se u privatnoj praksi ove vrste operacije se naplaćuju“, kažu na Klinici za kardiohirurgiju.

Svi pacijenti mogu se javiti na pregled u hiruršku ambulantu Klinike zbog proširenih vena ili u transfuziološku i hematološku ambulantu koju vodi dr Milan Lazarević zbog tromboze vena ili radi ispitivanja urodjenih poremecaja u koagulaci.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com