Kultura

Opera Don Đovani u niškom Narodnom pozorištu

Operu Don Đovani u izvođenju Bel Opere iz Beograda, niška publika će imati priliku da čuje i vidi na sceni Narodnog pozorišta Niš  u nedelju 30. maja sa početkom u  19 i 30 sati.

Opera Don Đovani Volfganga Amadeusa Mocarta smatra se jednim od najvećih muzičkih dela ikada komponovanih i predstavlja okosnicu operskog repertoara svih velikih svetskih operskih kuća.

Radnja je zasnovana na legendi o Don Žuanu i bavi se večitom temom morala, razvrata i muško – ženskih odnosa, temom jednako aktuelnom danas, kao i pre više od 230 godina, kada je opera premijerno izvedena.

Naslovnu ulogu tumači Luka Jozić, dok ostale uloge igraju  Strahinja Đokić, Aleksandra Petrović, Mladen Prodan, Nevena Milošević, Milan Obradović, Sara Ristić i Andrija Sekulić. Reditelj je Vladan Đurković, dirigent Jelena Miljević, klavirski saradnik Vladimir Vanja Šćepanović, dok je za kostim zadužena Vida Radovanov.

Bel Operu su osnovali mladi, obrazovani operski pevači, sa ciljem širenja interesovanja za svet opere i predstavljanjem operskih dela na inovativan način. Ovaj mlad ansambl nastoji da pokaže važnost postojanja umetnosti i izvan zvaničnih institucija kulture, pokušavajući da uključi veliki broj mladih izvođača, čime im se pruža alternativa i omogućuje putokaz za njihov budući rad i stvaralaštvo.

Кarte po ceni od 600 dinara mogu se kupiti svakog radnog dana na blagajni pozorišta od 10 do 19 i 30 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com