Društvo

Opasnosti od poplava nema, ali su ekipe u pripravnosti

Specijalistički timovi  za spasavanje na vodi koje mi imamo u našoj Upravi  za vanredne situacije u Nišu i u ovom  trenutku su mobilni i spremni da svakog trenutka  reaguju ukoliko se ukaže potreba za tim, mada je ovog trenutka situacija stabilna i nema razloga za bilo kakvu intervenciju, istako je Srđan Mitrović, načelnik Uprave za vanredne situacije u Nišu. Inače, sastanku Štaba za vanredne situacije Nišavskog upravnog okruga prisustvovali su predstavnici svih lokalnih samouprava Nišavskog upravnog okruga koji su izvestili Štab o situaciji na njihovom terenu.

„U ovom trenutku, kao što smo već konstatovali na sednici Okružnog štaba, situacija  je stabilna i nema razloga za bilo kakvu intervenciju. Svi vodotokovi se prate 24 sata. Podigli smo svoju pripravnost i mobilnost  i spremni smo da reagujemo svakog trenutka“, kazao je Srđan Mitrović. „Bilo je reči i o naselju 9. maj gde je pošle godine i 2014.bilo najkritičnije, a o tome je bilo reči i na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, i određene mere biće preduzete, ali je i u ovom naselju situacija trenutno stabilna“.

Na sednici je analizirana situacija  na vodotokovima prvog i drugog reda i prema izveštajima za sada nema nikakvih izlivanja. Situacija se intenzivno, 24 sata, prati.

„Svi subjekti  od značaja i subjekti koji su uključeni u planu odbrane od poplava su u stanju pripravnosti, kako ljudstvo tako i mehanizacija,  tako da mogu da intervenišu svakog trenutka ukoliko to bude potrebno“, dodao je Srđan Mitrović navodeći da podtoji kritična tačka kod Đunisa na Južnoj Moravi.

„Moguće su urbane poplave, izlivanje manjih bujičnih potoka, ali za sada nema ni tekvih pojava“, dodao je Mitrović

Dragana Sotirovski, načelnica Nišavskog upravnog okruga i šef Okružnog štaba za vanredne situacije je naglasila da se nada da Aleksinčani ove godine neće imati problema sa poplavama jer je prošle godine napravljen bedem.

Foto: V. P.

„Ono što bi bila potencijalna opasnost u ovom trenutku jeste Toplica u  ataru Doljevačke opštine sobzirom da su Srbijavode  pripremile i plan i sredstva koja čekaju na dozvolu za uređenje  korita i obala,nadamo se da  ovog puta kod mesta Šarlinac neće biti problema“, kazala je Sotirovski i dodala:

„Kutinska reka  može, eventualno, da napravi problem kao i pritoke Svrljiškog Timoka  koji je prošle godine sređivan, ali se nadamo da do toga neće doći i da ovaj talas možemo da  sačekamo mirno jer je Štab za vanredne situacije Nišavskog upravnog okruga spreman  za sve eventualne vanredne situacije“, naglasila je Dragana Sotirovski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com