Servisne

OPASNOST VREBA I SA DRVEĆA POKRIVENOG SNEGOM: Izbegavati šetnju u parkovima pored drveća i ispod drvoreda

U ulici Voždovoj ispred same OŠ “Vožd Karađorđe” je već drugog dana posle snežnih padavina pala polomljena grana sa drveta iz drvoreda. Srećom u tom trenutku niko od prolaznika se nije tu nalazio, pa je izbegnuta eventualna nezgoda, ali moglo je da bude i drugačije.

Zbog ove i sličnih situacija iz Gradskog zelenila JKP “Mediana” savetuju građanima da izbegavaju da se, bar ovih dana, šetaju parkovima ispod drveća, ali i da izbegavaju drvorede u ulicama. Upozoravaju ih i da ne parkiraju automobile ispod drveća.

“Do pucanja i lomljenja grana dolazi jer se na njima zadržao sneg koji je vlažan i samim tim težak. Grane ne mogu da izdrže tu težinu i lome se”, objašnjava Slobodan Đorđević, direktor Gradskog zelenila. “Posebno su problematični četinari koji imaju gustu krošnju na čijim se granima sneg zadržao u većim količinama”.

Đorđević dodaje da su ekipe Gradskog zelenila intervenisale već prvog dana, u nedelju, ali da oni ne mogu da očiste drveće od snega, posebno ne na onim četinarima koji dostižu visinu i do 30 metara. To je, prosto, nemoguće, pa se građanima savetuje da izegavaju šetnje ispod četinara, posebno”.

Direktor Gradskog zelenila dodaje da su ekipe spremne da reaguju na svaku prijavu građana kada se radi o pucanju grana drveća id a su do sada imali već nekoliko intervencija u tom pogledu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com