Virus KoronaZdravlje

Opada broj „kovid odsutnih“ u preduzećima

Sedmu nedelju zaredom smanjuje se broj “kovid odsutnih” radnika u preduzećima širom Srbije, pokazuju rezultati ankete koju je sprovela Privredna komora Srbije u 1.108 kompanija.

Od ukupno 383.928 zaposlenih u anketiranim kompanijama, broj odsutnih zbog korone je 12.625, odnosno 3,29 odsto, što je pad u poređenju sa 13.057 radnika, odnosno 3,40 procenata od prošle nedelje.

Poslednji podaci od 3. februara pokazuju da je nastavljen trend poboljšanja epidemiološke situacije u privredi, kažu u PKS koja poziva kompanije da se i dalje pridržavaju mera za sprečavanje širenja virusa kako bi se trend smanjenja broja zaraženih radnika nastavio.

U pogledu strukture zaposlenosti, najveće učešće kovid odsutnih imaju privredna društva “do 100 zaposlenih”,5,56 odsto, dok su velike kompanije u proseku ispod tri procenta.

Najviše odsutnih je u regionu Užica,7,06 odsto, Novog Sada,5,02 posto i Pančeva,4,08 procenata. Među privrednim delatnostima i dalje je najpogođenija kreativna industrija, 6,52 odsto, dok je broj odsutnih najmanji u oblasti energetike i rudarstva,1,98 posto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com