Kultura

Online predstave Pozorišta lutaka četvrtkom i nedeljom

Pozorište lutaka nastavlja tokom vanrednog stanja prikazivanje svojih predstava na Jutjub kanalu.

U četvrtak, 16. aprila, u 18 sati prikazaće predstavu „Bila jednom jedna zima“.

“Mjuzikl “Bila jednom jedna zima” je prvo izveden u okviru novogodišnjeg programa, a potom zbog velikog interesovanja publike prilagođen i redovnom repertoaru. To je priča o dalekoj, raspevanoj i zaleđenoj šumi i njenim junacima, Ćiri, Vuletu, Liji Mudroliji, Zeki i Medi Elvisu”, saopštavaju.

Članovi glumačkog ansambla Nataša Ristic, Davorin Dinić, Srđan Miljković, Toma Bibić, Marija Cvetković i Dejan Gocić su pored glumačkih iskazali i svoje druge talente. Svako od njih potpisuje i neke od elemenata postavke predstave: dramatizaciju i adaptaciju teksta, režiju, tekstove songova, izbor muzike, muzičku obradu, korepeticiju, kostime, scenografiju, dizajn plakata i programa. Njima su se pridružili Zlata Hodžić kao koreograf, Čarni Đerić koji je bio zadužen za scenski pokret i Gordana Stamenković kao asistent kostimografa.

Foto: Pozorište lutaka Niš

 

U nedelju, 19. aprila, u 11:30 na repertoaru je predstava „Mogli“.

“Dobro poznata priča u kojoj se istražuje osećaj i potreba pripadnosti grupi i mestu. Mogli je dečak koji živi u džungli među životinjama i prema njihovim zakonima. Iako ga većina prihvata, on zna da zapravo ne pripada njihovoj životinjskoj zajednici. Ali i ponašanje ljudi ga iznenađuje. Bilo mu je potrebno mnogo hrabrosti, unutrašnjeg napora i ljubavi da bi otkrio gde zaista pripada”, poručuju u Pozorištu.

Foto: Pozorište lutaka Niš

Predstavu je režirao Bonjo Lungov, a uloge tumače: Srđan Miljković, Davorin Dinić, Biljana Radenković, Dejan Gocić, Marija Cvetković, Nataša Ristić, Mirjana Đorđević, Stanislava Joković i Toma Bibić.

Linkovi predstava biće objavljeni na Fejsbuk strani Pozorišta lutaka Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com