Društvo

Online pijaca JKP “Tržnica” povezuje kupce i prodavce širom Srbije

Online pijaca u Nišu počela je sa radom na sajtu JKP „Tržnica“ 6. aprila. Do danas ovu opciju iskoristilo je 220 prodavaca.

U JKP “Tržnica” kažu da su se prodavci već navikli, a neki su naučili na “online pijacu”. Pojedini imaju konstantne zahteve i porudžbine od stalnih kupaca.

“Naše zadovoljstvo je onoliko koliko je veliko zadovoljstvo svih korisnika jer nismo to pravili da bi nama bilo profitabilno već da bi pomogli svim zakupcima i proizvođačima da izađu na kraj sa ovom situacijom. Razgovarao sam sa nekim prodavcima i kažu da imaju porudžbine” kaže direktor JKP “Tržnica” Goran Đorđević.

Online pijaca je posećena i korisna. Ima 9.000 korisnika i 95.000 otvorenih stranica. Na njoj postoji više od 170 različitih proizvoda. Osim poljoprivrednih proizvođača, prodavaca, javljaju se i vinarije, a neke opštine i gradovi podržali su ovakav vid spajanja kupaca i prodavaca.

“Imamo podršku nekoliko opština u Srbiji koje su na svojim zvaničnim stranicama postavili našu ideju kako bi podržali proizvođače i poljoprivrednike iz njihovog kraja, od Leposavića do Vojvodine. Na taj način smo dobili veliki broj proizvođača koji nude svoje proizvode”, kaže Đorđević.

Iako je ideja postojala i ranije, ona je realizovana tek u vreme vanrednog stanja kada su pijace morale da se zatvore. Plan je da online pijaca opstane i kada sve ovo prođe, te da ostane kao spona između kupaca i proizvođača širom Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com