Kultura

Online dečiji koncert „Vilenjaka“ u Nedelji Evrope

Nedelja Evrope u Srbiji, koja je ove godine posvećena kulturi, nastavlja se koncertom naših najmlađih umetnika, članova hora “Vilenjaci“ iz Niša. Online koncert zakazan je za petak, 15. maj od 20 sati na fb stranici niškog EU info kutka.

Dečiji hor će nas ovom prilikom voditi na muzičko putovanje od naše zemlje do Italije i Francuske, upoznati nas sa Mocartom i Bahom i u slavu Dana Evrope sve začiniti Betovenovom „Odom radosti“.

Radost zajedničkog pevanja, razvijanje koncentracije, samopouzdanja, podsticanje mašte, kreativnosti, sticanje i negovanje prijateljstva – samo su neke od važnih odlika koje krase članove hora „Vilenjaci“ iz Niša, pod dirigentskom palicom Milene Miljković, diplomiranog muzičkog pedagoga.

Dečiji koncert članova hora “Vilenjaci” samo je jedan u nizu događaja koje je EU info mreža pripremila za Nedelju Evrope u Srbiji. Zajedno sa partnerima i saradnicima iz  sektora kulture koji tradicionalno učestvuju na našim događajima i podržavaju naše inicijative, priredili smo bogat i sadržajan program. Kompletan raspored, kao i izveštaje sa prethodnih aktivnosti u okviru obeležavanja Nedelje Evrope pogledajte na našem sajtu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close