Društvo

ONLAJN OBUKA ZA MEDIJATORA U PORODIČNIM SPOROVIMA: Rastanak bez negativnih posledica

Medijator porodične medijacije omogućava stranama da dođu do zajedničkog prihvatljivog rešenja, vodeći računa o potrebama partnera, dece, usvojenika, staraoca, očuha, maćihe

Biti porodični medijator je lepo i veoma odgovorno jer su u pitanju najosetljiviji odnosi u društvu – a to je porodica. Medijator porodične medijacije omogućuje stranama da dođu do zajedničkog prihvatljivog rešenja, vodeći računa o potrebama partnera, dece, usvojenika, staraoca, očuha, maćihe, ističe Violeta Stamenković, diplomirani pravnik i dodaje da je to jedan od razloga zbog čega medijatori moraju stalno da se usavršaju.

Priliku za to imaće od 9. do 12. juna 2021. godine. Obuka je namenjena medijatorima svih struka, kojima je zbog prirode posla neophodno da steknu dodatna znanja i veštine u ovoj specifičnoj vrsti posredništva.

 

Violeta Stamenković, Regionalna kancelarija posrednika

“Pomoć medijatora članu porodice koja se razilazi i ima narušene lične odnose, može da doprinese uspešnijoj komunikaciji jednih sa drugima i da time pomogne da sami učesnici spora donesu odgovarajuće prihvatljive odluke. Najčešći problemi vezani su za pitanja nastala u toku razvoda ili posle razdvajanja ili pre samog pokretanja postupka razvoda, a vezana su sa daljom komunikacijom bračnih partnera u cilju boljeg uticaja na vaspitanje dece”, objašnjava Stamenković.

Medijacija pomaže da se na jedan miran način postigne dogovor oko podele recimo, bračne tekovine.

“Ovde je prednost medijacije što je mnogo manje stresa u odnosu na formalni sudski postupak, efikasnija je u budućoj komunikaciji bračnih partnera i što je bitno i jeftinija od sudskog spora. Medijacija pomaže stranama u sukobu da poprave svoje narušene odnose, a sporazumi postignuti u medijaciji dobrovoljno se izvršavaju u preko 99 odsto slučajeva”, ističe Violeta Stamenković.

Predavači su dr Tamara Džamonja Ignjatović, profesor na Fakultetu političkih nauka, Vladan Jovanović, diplomirani pravnik, specijalista medijacije i Vera Despotović, specijalista medijacije i porodični psihoterapeut.

Zainteresovana lica sa visokom stručnom spremom za ovu obuku mogu dobiti sve dodatne informacije na tel. 063445800 ili na e-mail adresu: reg.kancelarijaposrednika@gmail.com.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com