Ekonomija

Onlajn obuka  iz budžetskog računovodstva

U ORGANIZACIJI JP SLUŽBENI GLASNIK I KANCELARIJE POSREDNIKA NIŠ

Onlajn program je koncipiran tako da polaznici još u toku obuke dobijaju kompletan video material završnih sesija koji koriste kao podsetnik i nakon završetka obuke

Predavači su Hasan Berberović,diplomirani ekonomista,dugogodišnji viši budžetski inspektor Ministarstva finansija Republike Srbije,revizor u javnom sektoru i Nadežda Tošić,doktor pravnih nauka iz oblasti budžetskog sistema kontrole

Poznato je da bez dobrog poznavanja budžetskog računovodstva i zakonske regulative u budžetskom sistemu nema dobrog menadžmenta, kontrole, interne kontrole, interne i eksterne revizije kod budžetskih korisnika. Važno je napomenuti da se budžetski sistem, kontrola i računovodstvo skoro nigde ne izučavaju, iako su vrlo važni, kaže Violeta Stamenković, diplomrani pravnik iz Regionalne kancelarije posrednika u Nišu koja poziva sve zainteresovane za ovu obuku da se jave kancelariji.

‘’Onlajn program je koncipiran tako da polaznici još u toku obuke dobijaju kompletan video materijal završenih sesija koji koriste kao podsetnik i nakon završene obuke. S druge strane, lični kontakt s predavačima je uvek nedostatak onlajn obuka što u ovoj obuci učesnicima neće nedostajati, jer će učesnici imati mogućnost konsultacija s predavačem u poslovnoj zgradi JP Službeni glasnik ili tokom onlajn obuke’’, ističe Stamenković.

Predavanja su interaktivna i održavaju se 2 puta nedeljno. Osmišljena su tako da polaznici, tokom obuke steknu teorijska i praktična znanja.

‘’U teorijskom delu kursa izučavaju sve značajne  teme počev od uvoda u budžetsko računovodstvo, aspekata definisanja imovine, preko bilansa stanja, oblika i metoda knjigovođstva, posolovnih i pomoćnih knjiga do sastavljanja završnog računa i rezultata poslovanja. U praktičnom delu radi se kompletan posao od početnog bilansa do utvrđivanja finansijskog rezultata i popunjavanja Izveštaja o bilansu stanja’’, objašnjava Stamenković.

Više informacija možete dobiti putem telefona 063445800.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com