Promo vesti

ONIKS – moćan kamen ratnika! – Zlatara Stanimirović

Svi mi imamo neke fobije, bilo od paukova, mraka, pa do onih intimnih koje se tiču vezivanja, napuštanja… Ali ako mudra japanska poslovica kaže: „Strah je onoliko dubok koliko mu um to dozvoljava“, onda bi Oniks kristal mogao biti jak i pouzdan pratilac na vašem duhovnom putovanju.

Veruje se da ovaj kamen pomaže da se izbegnu negativna razmišljanja koja proizilaze iz toksičnih emocija najvećeg izvora svih negativnosti – straha.

Uključite Oniks u vašu kolekciju kristala i uvek ćete znati da će vam ovaj snažni kamen „čuvati leđa“.

„Oniks oslobađa dušu od okova nesigurnosti u sebe i osećaja anksioznosti tako što vas vodi ka jednom bogatijem i ozbiljnijem postojanju“, poručuju iz Zlatare stanimirović i dodaju:

„Isceliteljska svojstva Oniksa su pravi dragulj kada je u pitanju stresna svakodnevica jer ona rade na usklađivanju i uspostavljanju ravnoteže između radnog i životnog dela svakodnevnog života zahvaljujući kom se osećate sigurno i prizemljeno, usidreno na vašoj Majci Zemlji“

Svojstva Oniksa

Oniks je kalcedon koji je raznovrsni mikrokristalni kvarc. Formira se kada se silikat deponuje u šupljinama gasova lave – ovo rezultira stvaranjem jedinstvenih linija i pruga karakterističnih za oniks.

Oniks je često crni kamen, ali postje i komadi sa braon, roze, crvenim i zelenim nijansama..

Reč Oniks dolazi od grčke reči „onux“ što znači kandža ili nokat, jer vene koje se nalaze na kamenu u mnogome podsećaju na boju noktiju.

Zlatara Stanimirović

Nalazišta Oniksa

Meksiko, SAD, Peru, Madagaskar, Indija, Avganistan, Brazil

Zašto treba koristiti Oniks?

„To je jak zaštitni kamen koji će vam pomoći da se suočite sa svojim protivnicima u bilo kom konfliktu“, ističu iz Zlatare Stanimirović.

Takođe, može vam pokazati kako da zagospodarite sopstvenom sudbinom, tako što će vas ispuniti energijom poverenja koja će poboljšati vašu sposobnost da se suočite sa ljudima, da pričate pred velikom publikom i izrazite ono što osećate i to na jedan ubedljiv način.

Značaj dragulja za život i kroz istoriju – Zlatara Stanimirović

Drago i poludrago kamenje su korišćeni hiljadama godina kako bi poboljšali emocijonalno, fizičko i duhovno stanje čoveka. Iako stare civilizacije nisu imale internet da dele svoja znanja o kristalima, očigledno su jako verovali u njihovu moć i mogućnosti koje pružaju. Oslanjajući se na instikt, otkrivali su njihova lekovita svojstva.

Egipćani su bili dobri poznavaoci kristala – zakopavali su svoje mrtve sa kvarcnim kristalom jer su verovali da će im on pomoći da se bezbedno presele u zagrobni život.

Rimljani su stalno nosili amajlije da bi bili zdravi i nepobedivi u borbi.

Lekari iz Starog Rima i Grčke su mešali kristale sa biljkama da bi ih koristili u lečenju.

Ajurveda, vedska tradicija naturopatske medicine u Indiji, detaljno opisuje kako se pripremaju eliksiri, paste i prahovi od dragog kamenjai kristala. Ajurvedski iscelitelji su postavljali kamenje na telo pacijenta tamo gde su osećali tegobe. Ova medicinska praksa je i dalje deo programa na indijskim medicinskim fakultetima.

Kinezi koriste lekovite kristale u medicinske svrhe više od pet hiljada godina.

ZLATARA STANIMIROVIĆ
Park Svetog Save 5C
018/225-399
Facebook
www.zlatarastanimirovic.rs

I pored široke upotrebe lekovitih kristala od strane naših predaka, neki ljudi i dalje diskredituju sposobnost ovog moćnog kamenja, ali na sreću, sve je više lekara zvanične medicine koji uporedo koriste alternativne vidove lečenja, posebno onda kada dijagnostikuju energetsku blokadu u telu, koja je doprinela razvoju njihove bolesti.

[iframe src=“https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d362.83964075252237!2d21.918095437874957!3d43.320180701627336!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x4755b09552a87d09%3A0x12d839f0a11955be!2sZlatara+Stanimirovi%C4%87!5e0!3m2!1sen!2srs!4v1511263762183″ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ style=“border:0″ allowfullscreen]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com