Društvo

Oni kažu da ostaju u Srbiji – mladi studenti organizuju konferenciju u Nišu

Konferencija “Ja kažem, ostajem u Srbiji” održaće se u Nišu 24. oktobra, na inicijativu mladih ljudi iz grada koji budućnost ne žele da grade van granica svoje zemlje. Ideju su pokrenuli Kristina Petrović, studentkinja Ekonomskog fakulteta i Jovan Milić, student Mašinskog fakulteta u Nišu, a organizatori su Savet za pisanje projekata i savet za humanitarne aktivnosti Kancelarije za mlade Grada Niša u saradnji sa Gradom 

Cilj konferencije je promocija mladih talenata i naučnika koji su odlučni u nameri da karijeru započnu u svom gradu i svojoj zemlji. Zainteresovani će moći da razgovaraju sa predstavnicima Nacionlane službe za zapošljavanje, organizacije GIZ i Dostignuća mladih, a moći će i da razmene iskustva sa svojim vršnjacima, uspešnim mladim ljudima pred kojima je svetla budućnost.

Osnovni cilj konferencije je da pokažemo mladima da nije sve tako crno i da sami možemo da kreiramo svoju budućnost. Kada smo Kristina i ja počeli razgovor na ovu temu odmah smo se složili oko naziva konferencije. Došlo je vreme da mi mladi kažemo jasno i glasno da ostajemo u Srbiji.“, navodi Jovan Milić.

Jedan od panela biće posvećen preduzetništvu mladih, govoriće se o angažovanju učenika srednjih škola i učeničkim kompanijama. Upravo je preduzetništvo to koje mladima može omogućiti uspešnu karijeru u Srbiji, smatraju organizatori.

Od konferencije očekujemo pre svega da se pokrenemo sa mrtve tačke, umesto da se žalimo možemo nešto da promenimo. Želimo da pokažemo mladim ljudima primere kako se može uspeti i u Srbiji i da nije presudno otići negde. Stalno to govorim da je najlakše otići, ali moramo da se borimo. Nije bilo lako ni našim precima, pa su ratovali i borili se za nas, možemo i mi malu žrtvu da prinesemo zarad naših naslednika.“, dodaje Milić.

Konferencija “Ja kažem, ostajem u Srbiji” održava se u utorak 24. oktobra u 11h u Oficirskom domu. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com