Društvo

Oni brinu o Nišlijama i njihovoj bezbednosti

Zadovoljstvo mi je da u poslednjem danu ove godine najhrabrijim, najodgovornijim, najpožrtvovanijim ljudima koji u najvećoj meri rade težak i opasan posao brinući o bezbednosti naših sugrađana, uručim ove skromne poklone koji su izraz najdubljeg poštovanja prema onome što vi raditi i da vam se na svemu što ste uraili zahvalim u ime svih građana, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović na svečanosti u Gradskoj kući na kojoj je uručio satove najhrabrijim i najboljim među najrabrijim i najboljima.

Nagrade su za svoj rad, hrabrost pokazanu tokom rada i svoju požrtvovanost na poslu, kako bi drugi bili što bezbedniji, dobi lekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Maja Knežević i dr Dragomir Ilić, potom pripadnici Policijske uprave Niš Miloš Milošević, policajac i Maja Miladinović,službenik Odeljenja upravnih poslova. Nagrađeni su i pripadnici Žandarmerije Niš Nenad Gocev, vodnik policije prve klase i Jovan Marković, zastavnik policije. Njima su se pridružili i pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Niš, Nenad Ristić, komandant vatrogasno-spasilačkog voda i Siniša Peranović, komandant vatrogasno-spasilačkog tehničkog odeljenja. Iz JKP „Mediana“ nagrađeni su Zvezdan Jovanović, vozač zimske službe, Dragan Stević,vozač u odvozu i Nenad Ibrić, mašinsita u zelenilu.

„Potrudlili smo se da stvorimo preduslove da sve više i više novca izdvajamo za bezbednost u gradu i za bezbednost građana“, dodao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović. „Bez novca ne možemo podići sopstvene kapacitete posebno one koji su tehnički i materijalni od čega u velikoj meri zavisi i stepen bezbednosti. Čovek je bio, ostao i biće ključni faktor u tome, ali bez pomoćnih, tehničkih sredstava sigurno ne možemo obezbediti sistem bezbednosti na najvišem nivou kako bi i naši sugrađani to osećali. NačelniK SUP-a je rekao da je naš grad bezbedan i ja se sa tim kao gradonačelnik Niša slažem, ali učinićemo sve da takav osećaj imaju i naši sugrađani“, naglasio je gradonačelnik Bulatović.

Odluku o tome ko će dobiti nagradu donosi Radno telo grada Niša, ali predloge i imena onih koji zadovoljavaju sve kriterijuma da budu izabrani daju institucije u kojima oni rade i koje su najbolje upoznate sa njihovim radom.

„Izuzetno sam počastvovan što sam danas ove i zahvalan sam gradu što zna da ceni naše usluge. Mi jednostavno onavljamo naše zadatke koje su deo našeg posla, a nagradu koju sada dobijam je samo jedan podsticaj više da nastavimo da radimo kao do sada. Verujem da će posle nas doći i još bolji i još uspešniji mladi ljudi jer grad napreduje i stvara sve uslove za bolji rad“, kaže dr Dragomir Ilić koji već 39 godina radi u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Niš.

Nagradu je dobio i Dragan Stević koji u JKP „Mediana“ radi 28 godina.

„Ovo je mi je prva nagrada za ovih 28 godina i trudiću se da je opravdam i da još bolje radim“, kaže Stević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com