Društvo

Omladinska organizacija “AEGEE-Niš” vrši upis novih članova

Na razmeni mladi širom Evrope kroz zabavu i neformalnu komunikaciju stiču nova poznanstva, korisne veštine i znanja

Zainteresovani studenti i oni koji su završili srednju školu, a žele da postanu članovi nevladine omladinske orgnizacije AEGEE-Niš mogu da se prijave do 17.oktobra. Cilj ove organzacije je, kako ističu, da upoznaje mlade sa pojmom preduzetništva – na koji način mogu da razviju, realizuju i unovče svoje ideje. 

Link koji vodi do prijave se nalazi na društvenoj mreži Instagram u opisu profila organizacije (aegee_nis). Otvorena je za sve ambiciozne mlade ljude, studente i one koji su završili četvrtu godinu srednje škole.

“Mladi imaju priliku da se prijave i postanu članovi jedne od najvećih evropskih studentskih organizacija u Nišu koja im otvara vrata ka novim prilikama, mogućnost neformalnog obrazovanja, praksu i putovanja. Prijava će biti otvorena dve nedelje za one koji žele da budu deo organizacije koja svojim aktivnostima teži približavanju Evrope mladima”, navedeno je u saopštenju.

AEGEE” je multidisciplinarna, multikulturalna evropska studentska organizacija koja je nevladinog i neprofitnog karaktera. Kao takva, ”AEGEE” je organizacija otvorena za studente i mlade ljude sa različitih fakulteta i profesija. Rad organizacije zasniva se na podsticanju mladih ljudi da preuzmu aktivnu ulogu u društvu pružajući im različita polja na kojima mogu da se angažuju. Stvara prostor za komunikaciju, učenje, razvoj i realizaciju ideja mladih. Cilj “AEGEE-a” je da jača razumevanje i toleranciju među mladim Evropljanima tako što im pruža pristupačne razmene u svojim lokalima i zalaže se za Evropu “bez granica.

AEGEE-Niš je jedan od 140 lokala ove organizacije koji je poznat po brojnim projektima koji podržavaju ideju solidarnosti i komunikacije među mladima. Najpoznatiji projekat je omladinska razmena “Summer University” koja se organizuje svake godine preko leta.

Cilj razmene je podsticanje tolerancije i komunikacije između različitih kultura. Najpoznatiji projekat na lokalnom nivou je seminar “Be Smart And Start” koji je namenjen karijernom usavršavanju mladih.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com