Društvo

Omiljeni niški “Piroćanac” zauvek nas je napustio. Dragoslav Savić Safa otišao u legendu

Dragoslav Savić Safa
Najomiljeniji niški ,,Piroćanac,,
Otišo je sa životne pozornice i preselio se na nebesku scenu večnosti.
Počivaj u miru… I igrao u veselju sa anđelima, druže moj,
ovako se od Safe oprostio poznati niški glumac Miroljub Riki Nedović.

Niški glumac Dragoslav Savić poznatiji kao Safa, bio je rođen 1960. godine a član ansambla Narodnog pozorišta u Nišu od 1996. godine.

Od poznatog niškog glumca oprostio se i producent Oliver Paunović.

“Kada sa ovog sveta ode ovakav glumac, dobar čovek, koji je znao da svojim humorom oraspoloži i nasmeje, pitam se šta je svrha života… Bila mi je čast da sarađujem sa njim. Grad Niš danas je izgubio mnogo, veliku ličnost a Narodno pozorište sjajnog Safu Piroćanca. U glumačkom svetu grada Niša više ništa neče biti isto”, rekao je Paunović koji je godinama sarađivao sa popularnim glumcem.

 

Dragoslav Savić Safa i Oliver Paunović, producent

Pored velikog broja uloga koje je odigrao Savić najznačajnije bile su: Žorž Danden (u istoimenoj komediji Molijera), Ujka Vasa (Gospođa ministarka), Kinesija (Lisistrata), Bora Šnajder, Milo Penjac (Hidrocentrala u Suhom Dolu), San letnje noći, Piram i Tizba, Čarlama zbogom.

Najznačajnije nagrade koje je poneo za četvrt veka svoje karijere su: dvostruki dobitnik Nagrade za glumačko ostvarenje na Festivalu Joakim Vujić, Nagrada za doprinos u pozorišnoj kulturi grada Pirota, Godišnja nagrada Narodnog pozorišta u Nišu.

Popularni Safa bavio se i režijom: Žorž Danden (Molijer) i još desetak predstava za Savez niških glumaca, kao i režije zabavnih emisija na niškim televizijama.

Imao je i gostujuće uloge u drugim pozorištima: predstava Ko je koga Živomira – Žoža Stojanovića u Narodnom pozorištu u Leskovcu.

Sahrana Dragoslava Savića Safe je 7. aprila u 13 časova na groblju u niškom naselju Vrežina.

Komemoracija će biti održana 8. aprila u podne u sali Narodnog pozorišta.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com