Virus KoronaZdravlje

Ombudsman: U niškom zatvoru sprovedene sve epidemiološke mere

Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić utvrdio je, tokom nadzora nad radom Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, da je ta ustanova sprovela sve epidemiološke mere zaštite od širenja virusa Kovid-19, kao i u pogledu lečenja obolelih osudjenika koji na raspolaganju imaju sve neophodne lekove, saopštila je danas Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

U saopštenju se navodi da je zaštitnik gradjana u izveštaju naveo da nije našao propuste u radu, da je Zavod snabdeven svom potrebnom zaštitnom opremom i medicinskim sredstvima, kao i da su u potpunosti sprovedene preporuke koje je dobio od Instituta za javno zdravlje Niš.

U izveštaju zaštitnika gradjana je istaknuto, dodali su u Upravi, da je u okviru epidemioloških mera organizovano testiranje i izolacija obolelih i lica koja su bila u kontaktu sa obolelima, kojima je Zavod obezbedio dovoljne količine svih raspoloživih lekova potrebnih za lečenje.

“Izveštajem ombudsmana potvrdjeni su naši raniji navodi da osudjenici imaju neophodnu medicinsku negu, a da su sa pojavom korone u ovom Zavodu pojedine organizacije želele da zloupotrebe tu situaciju iz samo njima znanih razloga, šireći lažne tvrdnje da obolela lica u KPZ Niš ne dobijaju terapiju i da zavod nema potrebne lekove”, navedeno je u saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sancija.

Prema podacima Uprave trenutno u celom sistemu izvršenja sankcija 37 lica ima korona virus, što je 0,3 odsto od trenutno 10.778 lica lišenih slobode.

“Lica se dobro osećaju, imaju blagu kliničku sliku i njihovo stanje se 24 sata intenzivno prati”, istakli su u Upravi.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com