Društvo

Olujni vetar oborio čak 60 električnih stubova u Nišu. Pojedina domaćinstva i dalje bez struje

Veliko nevreme, praćeno olujnim vetrom, jakom kišom i grmljavinom, koje je zahvatilo i Niš, napravilo je veliku štetu i kada je elektroenergetski sistem u pitanju. Oboreno je oko 60 stubova na celom konzumnom području, ali su oni kako kažu u Ogranku Elektrodistribudije Niš, veoma brzo podignuti.

Stubovi nisu padali usled vetra već zbog padanja drveća na distributivnu mrežu.

Uzrok kvarova na distributivnoj mreži bilo je drveće koje se lomilo i padalo i na taj način kidalo provodnike i lomilo stubove“, ističu u i dodaju da to drveće nije bilo u trasi elektrovodova.

Kažu da su u najvećem delu sanirane posledice nevremena.

„Ostali su pojedinačni slučajevi na kućnim priključcima na kojima aktivno rade ekipe Ogranka Elektrodistribucija Niš“, kazali su Niškim Vestima.

Najteža situacija je prema njihovim rečima bila u selima Gabrovac, Berbatovo, Vukmanovo i Paligrace, gde je bilo i najviše polomljenih stubova i pokidanih provodnika.

Upravo se Niškim Vestima javila stanovnica Gabrovca koja kaže da struje još uvek nema.

„Od tog dana u 22h pa sve do danas struje još uvek nema. O tačnom vremenu ponovnog dolaska struje meštani ne mogu da dobiju odgovor od distribucije, jer se ne javljaju na telefon. Radnike koje smo zatekle na terenu, kažu da struje neće biti ni danas, a moguće ni sutra. Meštani su zabrinuti, temperatura je +35, a hrana koja je u frižideru i zamrzivaču počinje da se kvari. Koliko smo saznali da se iskrivio dalekovod, polomilo nekoliko bandera, i tako su isčupane žice“, kazala je ona.

Nadležni kažu da su sve ekipe na terenu i da intenzivno rade na saniranju posledica nevremena.

I u Naselju Brzi Brod u Ulici Proleterskoj veliko drvo odvalilo se na pola, palo na žice i oborilo banderu koja je ljudima pala direktno u kuću, na terase i dnevnu sobu. Stanovnicima ovog naselja normalizovala se situacija sa električnom energijom, ali je ostala ta kuća koja je još uvek bez struje.

Da podsetimo, Niš je zahvatilo neveme u sredu 19. jula kada su zabeleženi udari vetra od 19,2 metra u sekundi i palo je 18,7 litara kiše.

POSLEDICE NEZAPAMĆENIH UDARA VETRA: Oštećen dud star 100 godina. Na porodičnu kuću pala bandera

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com