DruštvoKultura

Oliver Paunović pokrenuo sajt “Dokumentarac” posvećen dokumentarnim filmovima

 U dokumentarnim filmovoma je istina!

Sajt dokumentarac.rs, jedinstven je portal koji je objedinio sve informacije o dokumentarnim ostvarenjima niške City produkcije, koja sa producentom Oliverom Paunovićem na čelu, ali i sa ostalom ekipom koja je važan deo u lancu, osvaja polako ex-Yu dokumentarno nebo i publici nudi zanimljive zapise iz Niša i Srbije.

Dokumentarni film, kao filmski izraz koji dokumentuje stvarnost, ali i produkcija filmova, serija, spotova, festivala, koncerata, predstava, reklamnih reportaža i džinglova, samo je deo bogatog opsega City Grupe. Producent Oliver Paunović je rekao da je sajt pokrenuo kako bi publika na jednom mestu mogla da nađe sve informacije i dokumentarne filmove njegove produkcije.

Oliver Paunović, producent

“Naši filmovi su zapaženi na svim festivalima na kojima se prikažu. Gotovo svi filmovi su imali i televizijsko emitovanje, a većina je prikazana i na nekoj od nacionalnih televizija. Filmovi City Grupe premijerno se prikazuju na Filmskim susretima u Nišu više od 10 godina, na raznim festivalima dokumentarnih filmova u ex-Yu republikama, uz bioskopske projekcije”, kazao je Paunović.

On je naglasio da se bukvalno zaljubio u dokumentarne filmove.

“U dokumentarnim filmovoma je istina. Drago mi je da dokumentarni filmovi pune sale, a posebno što publiku čini sve više mladih ljudi”, iskren je Paunović.

Filmovi ove produkcije karakteristični su po tome što je Niš središte njihovih dešavanja i što se u njima govori o značajnim imenima iz sveta glume, muzike i sporta, ali i o kultnim mestima i događajama o kojima treba da ostane trag. City Grupa iza sebe ima preko 15 filmova, a čak četiri će biti premijerno prikazana ove godine. Na Filmskim susretima u Nišu publika će imati prilike da vidi dokumentarac o čuvenom glumcu Žiki Milenkoivću “Narodni glumac”, film “A u Londonu muk” o Duletu Saviću otvoriće festival sportskog filma na Zlatiboru krajem avgusta. Na Zlatiboru će biti prikazan i dokumentarac povodom obeležavanja 130 godina turizma ovog kraja “Zlatibor, planina Bogova”, a na Festivalu sportskog filma i dokumentarni film “Legende Čaira”, koji će imati i veliku bioskopsku premijeru septembra u Nišu.

Ekipa City Grupe trenutno radi i na realizaciji dokumentarnih filmova o balkanskoj muzičkoj divi Bilji Krstić “Izvan vremena”, zatim o čuvenom bokseru Dragiši Stankoviću “Čelik”, kao i o legendarnom rukometašu “Zoranu Tuti Živkoviću “Godine uspeha”.

Uveliko se radi i prvi animirani film o Nišu, koji će imati najbitnije istorijske događaje na ovom području i prikazaće naš grad onako kako ste samo mogli da ga zamislite kako je izgledao nekada davno. Premijera prvog dugometražnog animiranog filma o Nišu zakazana je za narednu godinu.

Detalje o svim filmovima možete pronaći na sajtu: www.dokumentarac.rs.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com