DruštvoKultura

Oliver Paunović dobio posebno priznanje za film “Broj 1” na međunarnom festivalu sporstkog filma

Na X jubilarnom međunarodnom Festivalu sportskog filma na Zlatiboru producent Oliver Paunović dobio je posebno priznanje “Gold Gondola” za film “Broj 1” o legendarnom fudbaleru Draganu Panteliću. Priznanje mu je uručio Jovan Marković, umetnički direktor Festivala. Zahvaljujući ovom filmu Panteliću je na Zlatiboru uručena i nagrada za životno delo.

 

“Pokazali smo ovim filmom na delu kako se čuvaju od zaborava značajni ljudi iz vlastite sredine i njihova dela”, kazao je Oliver Paunović na dodeli nagrada.

Foto: Senko Župljanin

Osim što je posebno priznanje pripalo City grupi iz Niša za film “Broj 1 – Dragan Pantelić”, priznanje je pripalo i Vojku Korošecu za projekat i film “Školska košarkaška liga- sport sa hiljadama lica” i Sabahudinu Topalbećireviću, autoru filma „Novi Pazar, grad koji rađa šampione”.

Film „Igra mog života”,  Ivice Videnovića i Aleksandra Miletića, koji govori o Bori Stankoviću, legendarnom košarkašu, treneru, reprezentativcu i uglednom svetskom košarkaškom funkcioneru, proglašen je za najbolje ostvarenje na  10. Međunarodnom festivalu sportskog filma.

O nagradama festivala, na kome je prikazano više od trideset filmova i na kome su dodeljene i nagrade za životno delo najuspešnijim sportistima, odlučivao je žiri u sastavu Anita Panić, Božo Sušec i Vladimir Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com