Društvo

Oliver Katić na humanitarnom bazaru u Parku Svetog Save

Treći po redu humanitarni bazar „I ja sam dete sa ove planete“ biće organizovan u subotu 17. oktobra u Parku Svetog Save, a sav prihod je namenjen niškoj deci, devojčici Lani Cvetković i studentu Marku Mladenoviću.

Poslednjih meseci, humanitarni bazari organizuju se širom Srbije, a pored toga što se na njima prikupljaju značajna sredstva za lečenje dece, postaju omiljeno mesto kupovine i zabave za mališane. Treći bazar „I ja sam dete sa ove planete“, okupiće Nišlije 17. oktobra u parku Svetog Save, od 11h do 18h. Ovoga puta, sav prihod namenjen je niškoj deci, malenoj Lani Cvetković i studentu Marku Mladenoviću.

Lana Cvetković (5) je devojčica kojoj je u 7. mesecu otkrivena bolest Osteogenesis Imperfecta. Imala je do sada 4 preloma butne kosti, ne može sama da ustane. Lek za Lanu postoji, ali nije na listi registrovanih lekova u Srbiji. Zato mora otići u inostranstvo, ne jednom već 7 ili 8 puta, zavisno od toga kako deluju terapije. Procena je da je za njeno lečenje potrebno oko 35000 eura.

Za Marka Mladenovića, Nišlije takođe znaju. Student koji boluje od karcinoma kičmenog stuba. Prošlog meseca je cela Srbija skupljala novac za njegov odlazak u Tursku i uspeli smo. Marku je terapija već dala pozitivne pomake, sada on može po malo da se kreće, a do kraja meseca mu je potrebno još oko 13.900 eura za nastavak lečenja.

“Odlučili smo, u saradnji sa Bankom Dobročinstva sa kojom radimo sve akcije, da ovoga puta bazar organizujemo za njih dvoje i probamo da pomognemo što više. Mnogo pojedinaca nam se pridružilo, mnogo firmi i rukotvoraca doniralo, ne samo iz Niša, nego iz cele Srbije, pa se nadamo da ćemo biti još uspešniji tj da ćemo prikupiti još više novca za Lanu i Marka”, kažu organizatori.

 

Na prethodna dva bazara humanitarne organizacije “I ja sam dete sa ove planete” prikupljeno je ukupno oko 330.000 dinara. Ovog puta na bazaru vas očekuje sjajan program za decu, ali i starije. Biće animatora za decu, zatim crtanje lica, pletenje kikica, a unplagged nastup Olivera Katića počinje u 15h.

Kao i obično, decu očekuje puno balona, igračaka i knjiga, novih i polovnih. Zatim, tu su knjige, grafike, magneti, zatim dekupaž radovi (podmetači, kutije, saksije, ikonice za decu, slike itd). Razni asesoari i za mame i za devojčice (nakit, tašne, šnalice, rajfovi, privesci…), kao i prirodna kozmetika, a biće po nešto i od šminke.

Očekuju vas i razni predmeti za dekoraciju u kući (korpe od pamuka, origami predmeti, saksije, keramika…), kao i one za kuhinju (od kecelja, preko topera za torte, do raznih pomagala za kuvanje).

Možete da popijete kafu, pa da se posle zasladite vrhunskim bombonama, preukusnim medenjacima i popsima, šećernom vunom, a tu su i neki slaniši. Biće i vaučera za pranje kola, frizere, kreativne radionice za decu, časove gitare, klavira, kursevi engleskog za decu, pojedinačni časovi za odrasle i još mnogo toga.

“Hvala svima koji su donirali, sada ostaje na nama Nišlijama da dođemo u što većem broju. Pozvani su svi ljudi velikog srca da dođu i dovedu svoje mališane, prijatelje, komšije, rođake, kolege i da kupovinom na bazaru i svojim donacijama, koliko su u mogućnosti, pomognu Marku i Lani” apeluju iz organizacije.

Pomoć Lani Cvetković i Marku Mladenoviću možete uputiti preko fondacije Budi human:

https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/851/lana-cvetkovic

https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/817/marko-mladenovic

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com