Društvo

Olimpijska licitacija – majica Zorane Arunović

Najveća svetska smotra sporta konačno je stigla. Nakon odlaganja od godinu dana, Tokio je najzad dočekao najbolje sportiste sveta i Olimpijske igre mogu da počnu. Dok navijamo za sve naše sportiste i uživamo u sjajnim takmičenjima, Lokalna fondacija Niš (LFN) je spremila serijal „Olimpijskih licitacija“ gde će u ponudi biti oprema srpskih sportista koji učestvuju ove godine na igrama u Japanu. Za prvu licitaciju spremna je majica Zorane Arunović, reprezentativke Srbije u streljaštvu.

Zorana je prvi sportista iz Srbije sa izborenom normom za Tokio, jer je još u septembru 2018. obezbedila plasman na Olimpijske igre nakon što je osvojila srebnu medalju vazdušnim pištoljem na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

“Tokom boravka u Nišu ove godine Zorana je pružila podršku LFN i potpisala svoju majicu iz Streljačkog kluba „Olimpik 011“ čiji je član. Licitacija za majicu je otvorena do 27. jula u 12 sati, a ponude se daju isključivo na fb stranici LFN. Početna cena je 1.500 dinara. Nakon ove licitacije, u ponudi će biti i oprema drugih sportista koji predstavljaju Srbiju na Olimpijskim igrama”, navode organizatori.

Sredstva prikupljena na ovim licitacijama, na drugim aktivnostima LFN, kao i kroz donacije pojedinaca i kompanija biće duplirana od strane Trag fondacije i vraćena lokalnoj zajednici kroz podršku najboljim idejama formalnih i neformalnih grupa građana u Nišu.

Foto: LFN

Zorana Arunović ove godine nastupa po treći put na Olimpijskim igrama, posle Londona 2012. godine i Rija 2016. Jedna je od najvećih uzdanica streljačkog tima Srbije i spada u red najiskusnijih i najuspešnijih takmičara celog olimpijskog tima naše zemlje. U karijeri je više puta osvajala titule evropske i svetske šampionke, zabeležila vrhunske rezultate i osvojila pregršt medalja sa najvećih svetskih takmičenja.

“U bogatoj kolekciji medalja nedostaje još samo neko odličje sa najveće smotre svetskog sporta, a mi iskreno i svim srcem navijamo da ta medalja stigne ove godine u glavnom gradu Japana!”, poručili su u LFN.

Podsetimo, LFN je u ovoj godini već izabrao sedam projekata građana u Nišu koji su podržani i oni su već uveliko angažovani i aktivni kako bi realizovali sve predviđene aktivnosti. Uskoro će javnosti biti predstavljeni prvi rezultati rada podržanih grupa, a LFN priprema raspisivanje novog konkursa na kojem će aktivnim građanima u Nišu biti dostupno još 6.000 evra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com