Društvo

Olimpijada trećeg doba u Parku Svetog Save

U parku Sveti Sava, u subotu, 2. septembra ove godine, u suorganizaciji Gradske opštine Medijana, održaće se „16. Olimpijada sporta, zdravlja, kulture i ekologije trećeg doba Niš – 2023“.

Olimpijadu će nakon dočeka, svečanog defilea i postrojavanja ekipa učesnika, u 10 sati i 30 minuta, kada je predviđen i početak sportskih takmičenja, svečano otvoriti ministar za brigu o selu, Milan Krkobabić. Tačno u podne, ministar će obići štandove i aktivnosti olimpijade.

Zabavni program, kao i proglašenje pobednika, održaće se u 17 sati, nakon čega će 16.Olimpijada sporta, zdravlja, kulture i ekologije trećeg doba Niš – 2023“, biti zatvorena.

Učesnici ovogodišnje Olimpijade, kao i brojni gosti i sugrađani, uživaće u kulturnom delu manifestacije, izložbi slika, domaćoj radinosti i narodnim rukotvorinama, a program će 3.septembra, biti nastavljen uz obilazak znamenitosti Niša.

U okviru ovog događaja, biće održan i Bazar zdravlja u saradnji sa Domom zdravlja u Nišu, koji se po drugi put organizuje u Svetosavskom parku, uz podršku GO Medijana.

„Gradska opština Medijana podržava ovakve i slične manifestacije, koje promovišu ne samo zdravlje, kulturu, zaštitu životne sredine, već i aktivnu i kreativnu starost. Na ovaj način, svojim aktivnostima pripadnici trećeg doba, pokazuju odgovornost prema sebi, društvu i prema mladima, dajući pravi primer“, kazali su u ovoj niškoj opštini.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com