Kultura

OKUPLJANJE „VETERANA“ POVODOM 60. GODINA POSTOJANJA ANSAMBLA „ORO“

Studentski kulturni centar Niš i Akademski folklorni ansambl „Oro“ pozivaju sve one koji su nekada bili deo AFA „Oro“ i Velikog narodnog orkestra niškog SKC-a, sve nekadašnje mlađe i starije članove, sve „veterane“ da u subotu 20. aprila od 10 do 14 sati dođu u prostorije Studentskog kulturnog centra. Cilj je da se svi nekadašnji igrači ponovo povežu sa ansamblom, kako bismo njihovim zajedničkim koncertom obeležili veliku godišnjicu, kažu u Sudentskom kulturnom centru Niš.

Akademski folklorni ansambl „Oro“ ove godine obeležava veliki jubilej – 60 godina postojanja. Tim povodom tokom čitave godine biće organizovani brojni koncerti i nastupi našeg ansambla.

“Sa željom da se još jednom okupe i zaigraju zajedno na velikom koncertu, SKC Niš I AFA „Oro“ pozivaju sve one folklorce koji su proteklih šest decenija igrom i pesmom svuda u svetu bili ambasadori naše kulture i koji su učinili da naš ansambl od početka do sada bude simbol tradicije naše zemlje”, ističu u SKC-u.

Povodom velikog jubileja Studentski kulturni centar predstaviće i monografiju i dokumentarni film o ansamlbu. Zato su dobrodošle i sve  fotografije, video zapisi, isečci iz novina, video prilozi koje članovi imaju, koje nam mogu pomoći da upotpunimo zbirku u koja je stvarana prethodnih šest decenija.

Svi „veterani“, mlađi i stariji bivši igrači, koji žele da budu deo obeležavanja, i da još jednom zaigraju na sceni, a nisu u prilici da u subotu dođu do prostorija Studentskog kulturnog centra, mogu da se jave na broj 018 523 -411, kako bi sa Studentkim kulturnim centrom uspostavili kontakt i dogovorili dalju saradnju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com