Društvo

Oktobarske igre najmlađih – poziv za proširenje porodice

Gradska opština Medijana obeležila nedelju posvećenu deci

Dvodnevnom manifestacijom “Medijana za bebu više” i nizom zanimljivih aktivnosti, izazovima i avanturama, igrama i druženjem sa najmlađim sugrađanima, Gradska opština Medijana, obeležila je Dečiju nedelju.

Pored radionica crtanja po licu, džinovske torte od kutija, kuglanja i golfa na travi, auto staza i dekoracije balonima, mališane su zabavljali i neki od likova njihovih omiljenih crtanih filmova, među kojima su Čejs iz Patrolnih šapa, princeze, meda Vini Pu i njegov drugar tigar, dok im je druženje sa životinjama i jahanje konja, i ovog puta, omogućio Zooplanet.

Foto: GO Medijana

Kompanija Avon, za ovu priliku, pripremila je prigodne poklone za posetioce svetosavskog parka.
Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić rekao je, da „opština ovom i sličnim manifestacijama, želi da promoviše proširenje porodice i roditeljstvo i istakne značaj povećanja nataliteta“.

„U skladu sa državnim merama u oblasti pronatalitetne politike, GO Medijana pruža finansijsku pomoć svakom prvorođenom detetu u radnoj nedelji, svakom trećerođenom detetu i od ove godine, daje naknadu za svako četvrto i peto dete u porodici“, istakao je Kocić.

On je naglasio da Komisija „Sveta Petka“ Gradske opštine Medijana, svake godine finansira veštačku oplodnju 20-ak bračnih parova, koji prirodnim putem ne mogu da dobiju potomstvo, ali da neće odbiti ni parove, preko ovog broja, ukoliko ispunjavaju sve uslove.

Predsednik Kocić je podsetio da „Gradska opština Medijana zahvaljujući Komisiji „Sveta Petka“ isplaćuje stipendije najuspešnijim studentima, dok talentovani učenici i studenti, koji postižu značajne rezultate u oblasti obrazovanja, kulture i sporta, dobijaju jednokratnu pomoć“.

Kocić je ovom prilikom, najavio da kao rezultat potpisanog protokola sa Ršum fondacijom i Akademijom „Saradnici sunca“, koji predviđa saradnju najveće niške opštine i Fondacije porodice Ršumović, od 13. do 15. oktobra, GO Medijana omogućiće da 18-oro dece iz hraniteljskih porodica i dvoje pratioca, otputuju u Sopot i tamo borave u kampu, pod nazivom „Akademija – idem i ja“ gde će pored raznovrsnih aktivnosti i druženja u prirodi, učestvovati u radionicama Ljubivoja Ršumovića i Mozgaonicama Uroša Petrovića.

Foto: GO Medijana

Fond „Hraniteljstvo po meri deteta“, novogodišnja druženja, rođendanska slavlja, Kartice sa popustom za mame i bebe, Škola roditeljstva, uniforme za prvake, Zimski dani u Medijani, Uskršnje radosti, neke su od aktivnosti, koje Gradska opština Medijana, kao dobitnik nagrade Ponosna kolevka 2018. sprovodi u cilju promocije roditeljstva i pronatalitetne politike.

Predsednik je najavio nastavak druženja u petak 13.oktobra 2023.godine i pozvao najmlađe sugrađane da dođu u park Sveti Sava, od 11 do 14 sati, kada ih očekuju nove igre i avanture, ali i krajem godine, u okviru tradicionalnih Zimskih dana u Medijani, gde će biti puno poklona i prave novogodišnje čarolije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com