Kultura

Oktobarska izložba Likovnih umetnika Niša LUNA

U Galeriji Niškog kulturnog centrau utorak 25. oktobra u 18 časova, biće otvorena 53. Oktobarska izložba Likovnih umetnika Niša LUNA u 18 sati.

 

“Na izložbi učestvuje 38 umetnika sa preko 60 radova. Radovi su rađeni u različitim tehnikama od crteža,akvarela, akrila do autora koji su se na ovoj izložbi predstavili skulpturom”, saopštili su organizatori.

Кomisija u sastavu Nikola Milovanović dipl.slikar iz Niškog kulturtnog centra i Vladan Ranđelović dipl.slikar- Mr. vajarstva sa Fakulteta Umetnosti iz Niša na ovogodišnjoj Oktobarskoj selektiranoj izložbi odabrala je sedam autora koja će se predstaviti na Republičkoj smotri likovnog stvaralaštva.

Autori koji su se izdvojili ovom prilikom svojim radom postigli su autentičnost u svom likovnom izrazu, stvorili su lični izraz i već godinama se uspešno predstavljaju niškoj publici. Zajednička nit je ljubav koja ove ljude vodi putem ličnog traganja i transponovanja prirode.

“Večita težnja čoveka da stvara i ostavi trag iza sebe ,da lični pečat životu i okolini doveli su da pred sobom imamo ovakve radove. Udruženje koje uspešno egzistira ovoliki broj godina, daje ozbiljnost i nadu za generacije koje dolaze”, mišljenje je mr Vladana Ranđelovića diplomiranog slikara vajarstva.

Likovno udruženje Niških umetnika LUNA obuhvata veliki broj članova različitih vokacija.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com