Hronika

Okrivljeni za ubistvo tročlane porodice iz Aleksinca negira krivicu: Popravljao sam mašine u garaži

Goran Džonić, vatrogascac u penziji iz aleksinačkog sela Moravca, optužen za ubistvo brata od tetke Gorana Đokića (57) Goranove supruge Gordane (56) i njihove kćerke Lidije (26) negirao je krivicu današnjem glavnom pretresu održanom u Višem sudu u Nišu.

Džonić je, pred prepunom velikom sudnicom Višeg suda, rekao da nije kriv za smrt rođaka i pri tom negirao svoje iskaze date Višem javnom tužilaštvu tokom prošle i pretprošle godine. Onje istakao da je u noći u kojoj se ubistvo dogodilo bio u svojoj garaži i da je tek pred zoru legao da spava.

Foto: B.LJ.

„Kada sam se predveče vratio sa pecanja otišao sam u garažu na placu da popravljam mašine i tu sam proveo celo veče. Ne znam u koliko sati sam izašao iz garaže, ali znam da sam na ulici, kada sam krenuo kući na spavanje, video kombi koji je dragstoru isporučivao hleb“, rekao je Džonić.

Okrivljeni je rekao da se ne seća svojih ranijih iskaza zato što su ga policajci nakon hapšenja tri dana tukli u glavu, a i već od ranije je imao zdravstvene tegobe zbog kojih je pre vremena penzionisan. Džonić nije mogao da objasni svoje DNK tragove na novcu koji je pronađen u njegovoj kući i na placu, kao ni to odakle njegov DNK na pištolju bereta kojim su Đokići ubijeni, kao ni DNK trag Lidije Đokić na šaržeru.

Rekao je da smatra da mu je sve to neko podmetnuo. Na pitanje sudije Mirka Draškovića zbog čega bi mu neko podmetnuo teško ubistvo, Džonić je rekao da se i sam to pita godinu i po dana. U iskazima datim neposredno nakon hapšenja, oktobra i novembra 2021. godine, kao i u iskazu datom jula 2022. godine, Džonić je kao ubice Đokića naveo braću Miloševića iz Moravca, a na današnjem glavnom pretresu rekao je da se „iskaza ne seća, da braću ne poznaje i da ih nikada u životu nije video“.

Majka ubijenog Gorana, Stojanka Đokić posvedočila je da se ponašanje Gorana Džonića prema njihovoj porodici bitno promenilo mesec dana pre ubistva.

“Ranije je stalno svraćao, nekada je i ručao sa nama, sa Goranom su bili baš bliski. Međutim, odjednom je prestao da svraća i da se javlja. Niko nije znao razlog za to, nisu se posvađali, a prestao je da dolazi“, rekla je Đokić.

Ona je takođe posvedočila da je njen sin pozajmljivao novac okrivljenom i dodala da zna da Džonić nije vratio njenom sinu 10.000 evra pozajmljenih za završetak kuće sina Stefana, kao ni 1.000 evra koje je pozajmio za Božić. U optužnici Višeg javnog tužilaštva, pročitanoj na današnjem glavnom pretresu, podseća se da su Goran Đokić,vlasnik menjačnice, njegova supruga Gordana i dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija, nestali su 26. septembra 2021. godine kada su se iz Moravca, nakon posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac.

Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra iste godine u ataru sela Moravac dok je njihov “folksvagen pasat”, koji je takođe zapaljen, zatečen nedaleko od Tešice.

Više javno tužilaštvo tereti Džonića za teško ubistvo, ali i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Smatra se da je Džonić rođake likvidrao iz koristoljublja jer je na imanju njegovog sina Stefana i u njegovoj kući pronađen novac za koji se veruju da su ukradeni iz automobila Gorana Đokića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com